A început asfaltarea la Lupeni

Artera principalã din Lupeni este asfaltatã. Primul strat deja a fost  turnat, iar autoritãtile locale vorbesc acum despre una dintre cele mai importante lucrãri ce au loc în aceastã parte a municipiului.
De altfel, lucrarea este una amplã si cuprinde zone de pe artera centralã, dar pânã acum a fost  asfaltatã doar o parte si traficul era destul de îngreunat din acest motiv. De azi, însã, tot traficul a fost deviat si se lucreazã pentru finalizarea asfaltãrii, dupã ce s-au fãcut toate subtraversãrile necesare si dupã ce s-au montat bordurile.
„A durat cam 3 luni de zile, pânã am reusit sã turnãm acest prim strat de asfalt, dar mã bucurã faptul cã am reusit sã sincronizãm 3 echipe în teren. Avem 3 firme care lucreazã separat:  una a fãcut douã  traversãri de apã si canal, care erau foarte importante si nu puteam accepta mai încolo sã spargã asfaltul si o altã firmã s-a  ocupat de borduri. Am tinut cont si de vreme, acum e bun si timpul si continuãm acest proiect câstigat pe fonduri europene”, a precizat Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.
Edilii au accesat prin PNDL, nu mai putin de 750 de milioane de lei, bani cu care fac aceste lucrãri. De altfel, pentru accesarea acestor  fonduri a fost  operationalã o axã de finantare, un timp foarte scurt, dar a creat efectele scontate si  primarul din Lupeni spune cã va degreva bugetul local de banii pe care i-a folosit la asfaltarea arterei  principale.
Este vorba despre o axã de finantare care a fost valabilã pentru o perioadã redusã, dar despre care autoritãtile de la Lupeni au aflat la timp. Artera principalã de aici va cunoaste o transformare  spectaculoasã, dupã ce, spune primarul Lucian Resmeritã, va fi finalizatã asfaltarea, iar în zona spitalului va fi amplasat un sens giratoriu unic. Toate acestea sunt detalii pe care, asa cum recunosc acum edilii, vor transforma din temelii imaginea unui oras care are mari aspiratii spre turismul national.
Diana Mitrache

Un comentariu la „A început asfaltarea la Lupeni

  • 12 iunie 2019 la 17:25
    Permalink

    Dupa doua luni era si cazul.Mai mare rusinea ,300 m de sosea nu se pot asfalta,decat dupa multe luni si injuraturile de rigoare ale soferilor.Primarul ar trebui (intr-o tara normala) sa-si dea demisia, daca un petec de asfalt nu-i in stare sa-l puna in interesul orasului.

Comentariile sunt închise.