Senatorul Cristian Resmeritã: “Începe recalcularea pensiilor de urmasi pe Legea 221/2018”

Urmasii pensionarilor mineri vor avea pensiile recalculate. Acestia beneficiazã de prevederile Legii 221/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind  sistemul unitar de pensii publice. Anuntul a fost fãcut de senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
„În scurt timp va începe recalcularea pensiilor de urmasi pentru persoanele care beneficiazã de prevederile Legii 221/2018”, a declarat  senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
Legea aduce modificãri si  completãri la Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii si are douã categorii de dispozitii, respectiv: dispozitii care vizeazã persoanele care vor solicita deschiderea drepturilor de pensii începând cu data intrãrii în vigoare a actului normativ în discutie, atât din punct de vedere al reducerii vârstei standard de pensionare, cât si din punct de vedere al stagiului complet de cotizare care se utilizeazã la determinarea punctajului mediu anual; dispozitii care vizeazã anumite categorii de pensionari cu drepturi în platã, care vor beneficia de recalcularea acestor drepturi prin utilizarea – la determinarea punctajului mediu anual – a unui stagiu complet de cotizare mai mic decât cel utilizat initial.
Sunt avute în vedere persoanele care au realizat un numãr determinat de ani în conditiile fostei grupe I de muncã (anterior datei de 01.04.2001) si în conditii speciale de muncã, pentru care vârsta standard de pensionare se reduce cu 1 pânã la 12 ani, în functie de numãrul de ani de stagiu de cotizare realizati în aceste conditii, sub rezerva realizãrii stagiului complet de cotizare prevãzut de legea nr. 263/2010; anumite categorii socio-profesionale care sunt încadrate în conditii speciale de muncã si care beneficiazã de o reducere mai mare de 12 ani a vârstei standard de pensionare, precum si de un cuantum majorat al pensiei prin utilizarea – la determinarea punctajului mediu anual – a unui stagiu complet de cotizare mai mic decât cel general; sub  rezerva realizãrii unui anumit numãr de ani lucrati în aceste locuri de muncã; pensionari care au  beneficiat de majorarea prevãzutã la art.169`1 si care – pânã la   data de 31.12.2015 – au avut drepturi stabilite sau recalculate prin utilizarea unui stagiu de cotizare mai mic decât cel general, datoritã unor reglementãri cu caracter special sau a dispozitiilor unor hotãrâri judecãtoresti; pensionari cu drepturi deschise între data de 01.01.2011 si data intrãrii în vigoare a prezentei legi si care au desfãsurat un numãr determinat de ani în conditiile  speciale prevãzute la art. 30 alin.1, lit. d). e) si f) din Legea nr.263/2010. În ceea ce priveste recalcularea pensiilor cuvenite sau aflate  în platã la data de 1 august 2018, procedura instituitã prin Legea nr.221/2018 prevede cã:  recalcularea se realizeazã  DIN OFICIU, nefiind necesarã formularea si înregistrarea unor cereri;
Cosmin BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã: “Începe recalcularea pensiilor de urmasi pe Legea 221/2018”

  • 16 iulie 2019 la 23:15
    Permalink

    Degeaba se fac recalculari si pensiile vin tot alea vechi. Au venit pensii marite in aprilie si la cei cu hotarari judecatoresti! De atunci:ciuciu ! De ce nu spune dl senator care e problema ? Berbecul ala de budai, tu cu placa”pt bunicii si parintii nostri facem totul”,toata ziua pe la tv vorbeste de recalculari,dar nu spune ca pensiile vin nemajorate,dar nici papitoii din studio nu-l intreaba ca nu-si mai primesc tainul! Asa ca pot sa astepte „parintii si bunicii nostri”pana li se lungesc urechile sau numai apuca,din pacate sa-si primeasca pensia marita! Asta e adevarul crunt,dar adevarat!

  • 17 iulie 2019 la 01:00
    Permalink

    @Hunedorean .Subscriu ! . Acum ceva vreme …in „Cronica Vaii Jiului” s-a scris despre niste Decizii de pensii recalculate care au fost bine „dosite ” de catre Oficiul Postal din Vulcan iar oamenii isi primeau pensiile …dar nemajorate! . Dupa cum am mai spus…nu intereseaza pe nimeni aplicarea legilor atunci cand acestea sunt in favoarea si in beneficiul contribuabililor. Cand e vorba insa de jecmanit …ti se pune legea in fatza si lozinca”Asa e legea ! . Legea se aplica…nu se discuta !”

Comentariile sunt închise.