Deputatul Lucian Heius semneazã trei fraze penibile pe care, dacã era iarnã, puteam întelege cã le-a scris între douã coborâri pe pârtiile de schi din Austria.
Însã, varã fiind, singura explicatie pentru însiruirea dezlânatã si, pe alocuri, în conflict cu regulile gramaticale, rãmâne doar dorinta politrucului care, în lipsa faptelor, încearcã sã câstige capital  fluturând… vorbe.
Îngrozit cã SC Apaprod SA Deva, compania la care, sigur cã da, Consiliul Judetean Hunedoara este actionar majoritar, se aflã la un pas de a demara un proiect finantat din fonduri europene în valoare de peste 200 de milioane de euro, proiect ce vizeazã investitii majore în infrastructura de apã si canal din judetul nostru, deputatul Heius bate toba încercând o diversiune care sã umbreascã acest proiect important. Nu cumva proiectul sã aibã succes! Nu cumva sã fie fãcutã aceastã investitie! Nu cumva… Când Lucian Heius vorbeste despre  angajarea „copiilor, a nevestelor, a amantelor, pilelor si cumetrilor”, o face cu gândul la  vremurile de tristã amintire în care judetul Hunedoara era condus de partidul din care domnia sa face parte. Lucian Heius vorbeste din amintiri pentru cã, da, în acele vremuri, aceasta era politica de dezvoltare a judetului Hunedoara: angajarea la stat a tuturor  lipitorilor de afise din campaniile electorale.
Vremurile pe care le regretati, domnule Heius, aducând din  nou în atentia publicã practicile liberale care, între noi hunedorenii fie vorba, au condamnat judetul la sãrãcie, au apus de mult. Astãzi, în judetul Hunedoara se fac investitii, se extind retele de apã si canal, se construiesc drumuri, se reabiliteazã  monumente istorice, se fac investitii în sãnãtate, în turism, toate pentru a recupera decalajul fatã de alte judete. Decalajul la care ne-ati condamnat bãtând din gurã 12 ani de zile.
Domnule Heius, în loc sã frãmântati intrigi si sã ciopliti bete de pus în rotile care dezvoltã judetul, cred cã este mai util pentru toatã lumea sã vã bucurati de binemeritatul concediu de odihnã dupã sesiunea parlamentarã care, se pare, v-a istovit de puteri…
Costel Avram
Administrator public al judetului Hunedoara