Actiunea de mobilizare se desfãsoarã în perioada 15-19 octombrie a.c. pe teritoriul judetului Hunedoara. Exercitiul are drept scop verificarea stadiului pregãtirii populatiei, economiei si a teritoriului pentru apãrare.
Pe timpul exercitiului, rezervistii cuprinsi în planurile de mobilizare sunt chemati la unitãtile militare, pe durata a douã-trei ore, în vederea desfãsurãrii unor activitãti specifice de pregãtire si  actualizare a datelor de evidentã militarã,  potrivit prevederilor legale în vigoare.
Exercitiile de acest tip se planificã si organizeazã periodic în toate judetele tãrii, în baza Planului verificãrii  stadiului pregãtirii  populatiei, economiei si teritoriului pentru apãrare prin exercitii si antrenamente de  mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apãrare a Tãrii, în anul premergãtor desfãsurãrii acestora. Potrivit Prefecturii Hunedoara, mobilizarea se desfãsoarã în baza legii privind regimul stãrii de mobilizare partialã sau totalã a fortelor armate si al stãrii de rãzboi si este condus de Ministerul Apãrãrii Nationale în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne.
Maximilian Gânju