Majorarea salariilor în educatie cu 15%, începând cu 1 ianuarie 2017, se dovedeste a fi  o mare pãcãlealã a PSD. Asta sustine presedintele PNL Hunedoara, Florin Roman, care este de pãrere cã “salariatii din educatie încep sã simtã pe pielea lor cã între promisiunile PSD  din campania electoralã si realitatate existã o mare diferentã”.

În opinia liderului liberal guvernul PSD dã cu o mânã si ia cu alta, iar angajatii din acest sector nu beneficiazã de majorãrile salariale promise cu dãrnicie. “Concret, salariul de bazã în educatie a crescut cu 15%  de la 1 ianuarie, dar sporurile nu se calculeazã raportate la noul salariu de bazã, ci la cel vechi, dinainte de majorãri. Plafonând aceste sporuri la nivelul lunii decembrie, cresterile salariale nete ajung undeva între 6-10%. Departe de cele 15 procente promise de PSD pentru a câstiga voturi în campania electoralã. Trebuie subliniat cã ,,Hotãrârea nr. 38/27 Ianuarie 2017-  pentru aplicarea prevederilor art. 3^4 alin. (3) din Ordonanta de urgentã a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plãtit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele mãsuri fiscal-bugetare,, nu prevede nimic în legãturã cu aceste sporuri, iar guvernul  a ales varianta cea mai convenabilã , plafonându-le la nivelul anului trecut”, spune Florin Roman.

Presedinte PNL Hunedoara solicitã Ministerului Educatiei si Ministerului Muncii sã explice public de ce majorãrile salariale promise sunt mult diminuate si cum va rezolva problemele sutelor de mii de angajati din învãtãmânt nemultumiti de aceastã situatie.

Marius Mitrache