Lupeni. Posibilii candidati pentru fotoliul de primar

Plecarea lui Cristian Resmeritã în Senatul României a deschis bursa zvonurilor la Lupeni. Teoretic ar trebui organizate alegeri locale acolo unde primarii nu mai sunt în functie, iar municipiul Lupeni face parte din aceastã categorie.

Guvernul nici nu a stabilit calendarul alegerilor, cã deja se anuntã nume de candidati. Spre exemplu, Partidul National Liberal se învârte în jurul cifrei magice “trei”. Vesnic trei posibili candidati sunt la PNL pentru functia de primar si vesnic se fac sondaje.

Gabriel Lungu – varianta 1

La PNL se fac sondaje, se asteaptã calendarul alegerilor, însã pânã atunci pe bursa zvonurilor au apãrut si numele de potentiali candidati. Supriza vine din partea lui Gabriel Lungu. Potrivit unor surse, acesta ar fi una din cele trei propuneri pentru functia de primar din partea PNL. Liderii judeteni nici nu confirmã, dar nici nu infirmã zvonurile.

“Noi avem niste proceduri interne de desemnare, trebuie sã îsI depunã candidaturile, trebuie sã îsi exprime intentia, sã facem sondaj, Guvernul sã anunte data alegerilor. Eu nu pot confirma nimic, pentru cã deocamdatã nu avem etapã statutarã pentru acest lucru. Ar fi si incorect fatã de alti colegi care ar dori sã candideze si dupã ce se anuntã calendarul alegerilor de cãtre Guvern, ne facem si noi procedurile interne”, a declarat Florin Roman, presedintele interimar al PNL Hunedoara.

Gabriel Lungu infirmã zvonurile.  “Nu candidez nicãieri si de niciunde. Nu sunt membru la niciun partid. Am alte prioritãti”, a declarat Gabriel Lungu. Gabriel Lungu a fost, în perioada mandatului lui Cornel Resmeritã, city-manager al municipiului Lupeni. Acesta a cochetat cu mai multe formatiuni politice. Gabriel Lungu a fost si secretar de stat. Surse din interiorul PNL sustin cã Gabriel Lungu ar fi semnat adeziunea de membru, însã acesta a infirmat de fiecare datã.

Cristian Rosu – varianta 2

A doua variantã de posibil candidat pentru functia de primar al municipiului Lupeni este Cristian Rosu. Acesta este actualmente presedintele PNL Lupeni. De-a lungul anilor, Cristian Rosu s-a remarcat prin opozitia pe care a fãcut-o conducerii social-democrate a municipiului. Acesta a tinut în permanentã legãtura cu cetãtenii si i-a consultat în diverse chestiuni care tin de administrarea localitãtii. Mai mult, Cristian Rosu a venit în sprijinul cetãtenilor, atunci când acestia i-au solicitat ajutorul.

Constantin Brânduse – varianta 3

Constantin Brânduse ar fi cea de-a treia variantã a PNL pentru functia de primar al municipiului Lupeni. Acesta a plecat în Anglia imediat dupã alegerile locale de anul trecut. Constantin Brânduse a fost înfrânt de Cristian Resmeritã la o diferentã de 200 de voturi. De numele lui Constantin Brânduse se leagã si o posibilã tentativã de suicid.

PSD si douã nume vehiculate

Si la PSD sunt vehiculate douã nume de candidati. Lucian Resmeritã (fratele lui Cristian Resmeritã) si Iacob Mesarosi (actualul viceprimar). Nici aici încã nu a fost desemnat candidatul oficial pentru functia de primar al municipiului Lupeni. Singura certitudine este faptul cã la momentul demisiei, Cristian Resmeritã a declarat cã “îmi doresc ca municipiul Lupeni sã fie condus de un primar PSD.”

PMP, tot douã variante

Si la PMP existã tot douã variante de candidati. Cristina Ciucu si Petre Nica sunt cele douã nume vehiculate pe bursa zvonurilor.  “În Lupeni sunt oameni din Partidul Social Democrat, oameni cu carnet de partid, nu simpli simpatizanti, care îmi spun sã candidez pentru cã sunt omul care as putea sã fac ceva în Lupeni. Nu am nicio tragere cãtre aceastã functie, desi în inima mea de lupenean, om nãscut si crescut în orasul acela, mi-ar plãcea sã pot sã fac ceva pentru cei care mi-au fost vecini, dascãli sau colegi. Cu  sigurantã cã as fi bucuros sã pot sã fac lucrul acesta, însã cariera mea profesionalã a luat o directie care a fost de multã lume contestatã. Viata mi-a oferit posibilitatea sã fiu si într-un loc si altul. În mintea mea de inginer si felul meu de a fi m-am vãzut de multe ori si un conducãtor pe linie administrativã. În inima mea mã simt oricând în stare sã conduc si un oras cum este Lupeniul, dar în momentul de fatã am o functie cãreia mã dedic si asa cum am fost presedinte de sindicat pânã în ultima zi, vor fi director pânã în ultima zi. Nu sunt tentat de asa ceva”, a declarat Petre Nica, la o emisiune realizatã de Tiberiu Vintan, la MONDO TV.

Pânã acum singura persoanã care si-a anuntat intentia de a candida este Victor Pãlivan de la Partidul Verde.

Monika BACIU

6 comentarii la „Lupeni. Posibilii candidati pentru fotoliul de primar

 • 15 februarie 2017 la 21:39
  Permalink

  Aceleasi principii interne le are pnl ca la Deva,unde.l curteaza pe mircia ? Da aveti dreptate,rosu e in legatura cu cetatenii tot timpul…o luna-doua inaintea fiecarei campanii electorale !!! In campania pt parlamentare a fost” fff implicat”in sustinerea papitoiului ad david,de altfel s.au vazut si rezultatele…e iubit tare de cetatenii Lupeniului ! Lupta adevarata va fi intre mesaros si nica,indiferent de partid !

 • 16 februarie 2017 la 09:50
  Permalink

  Stati oameni buni ,inca nici nu sa racit mortul si voi vreti sa ii luati nevasta.Daca PNL centru va veni cu un alt candidat in afara de Rosu Cristi noi, membrii PNL Lupeni plecam in bloc din organizatie si din consiliu local si sa vedem cine mai face campanie. Candidatii PMP nu au sanse. Base si Petre Nica sunt groparii mineritului.Nica in calitate de tradator sindical si Basescu in calitate de presedinte.Rasmerita Lucian,Psd incearca sa ascunda pe mai departe furaciunile lui tacs’o din primarie dinastie.Mesaros zugravul clasa 9 la Ff la Petrosani,Pai suntem nebuni la cap sa alegem o asemenea persoana care ii jegmaneste pe saracii pensionari ,la azil le ia pensia toata si medicamente isi asigura saracii batranei.Candidatul Verde,Palivan ,pai bai baiete tu nu ai condus nici trei oameni da-pai sa te mai faci primar.Gabriel Lungu,el este un traseist politic oportunist,doreste doar al sau interes,si sa candideze in 2020 la Petrosani ,Asa ca dragi Lupeneni orientativa la un candidat ,cinstit,harnicut,cu experienta vietii doritor sa schimbe imaginea comunitatii sale .Alegeti cu mintea si sufletul nu cu interesul unora sau altora. Sa vedem si celelalte partide politice cu ce varianta vor veni,UDMR,PRM,USR,ALDE,Succes !

 • 16 februarie 2017 la 09:53
  Permalink

  Am uitat de Branduse.Daca mai incearca inca o data sigur reuseste,la cate tentative a avut in viata cu siguranta satana si reuseste.Doamne fereste !

 • 16 februarie 2017 la 22:15
  Permalink

  Daca pe nica il considera liberalii groparul mineritului ca lider sindical,atunci sa amintim oamenilor ca si pe vremea lui nica si in prezent sub comanda lui campeanu,rosu are functie de conducere la nivel de unitate la sindicatul muntele( cel considerat de liberali ca a contribuit la distrugerea mineritului)! Asa ca hai pa cu asta „curat”rosu !

 • 16 februarie 2017 la 23:56
  Permalink

  Fi cuminte pensionare,ca si Rosu e cu Clanul,dinastia Rasmerita si pe deasupra e copilul lui Nica-nimica.

 • 18 februarie 2017 la 00:33
  Permalink

  este este Rose cu dinastia,parinri rosu ,rasmerita = prieteni de familie.Aceeasi marie cu aceeasi palarie.

Comentariile sunt închise.