Parlamentari crescãtori de ovine sau colectionari de sute de mii de euro

Parlamentarii hunedoreni ocupã o paletã largã de activitãti. Unii sunt datori, altii crescãtori de animale, iar altii detin colectii impresionante de bijuterii sau tablouri. O parte din parlamentarii hunedoreni sunt datori vânduti. Din cei nouã parlamentari ai judetului Hunedoara, numai patru nu au datorii. Laurentiu Nistor, Marius Surgent, Cristian Resmeritã si Carmen Hãrãu sunt parlamentarii fãrã datorii.

Lucian Heius (PNL), parlamentarul crescãtor de ovine

Lucian Heius este unul dintre cei mai bogati parlamentari hunedoreni. Acesta detine patru terenuri în judetul Hunedoara, unele dobândite prin cumpãrare altele fiind obtinute prin donatie sau mostenire. Fostul director al Directiei de Administrare Fiscalã Regiunea de Vest detine douã case de locuit în Orãstie, o casã de vacantã în comuna Balsa, douã apartamente, unul în Orãstie si unul în Deva si un spatiu comercial în Orãstie. Deputatul are în proprietate trei autoturisme si o autoutilitarã. Lucian Heius nu are conturi în bancã, în schimb are plasamente în valoare de peste 150.000 de lei. Deputatul are însã si datorii. Acesta a contractat un credit în anul 2008 în valoare de 52.346 CHF scadent în 2033 si încã un credit contractat în 2016 în sumã de 70000 de lei, cu scadentã anul viitor. Lucian Heius se ocupã si cu cresterea ovinelor, activitate care i-a adus 14.300 de lei în anul 2016.

1-1

Natalia Intotero (PSD), amatoare de vitezã

Natalia Intotero, deputat PSD, detine împreunã cu sotul mai multe terenuri. Cei doi au în proprietate sase terenuri, toate în judetul Hunedoara. cei doi mai au în proprietate trei spatii comerciale în Brad si o casã de locuit în aceeasi localitate. Natalia Intotero detine patru autoturisme si o motocicletã. Nici Natalia Intotero nu are conturi în bancã, însã are un credit în valsoare de 22.000 de lei, cu scadentã în anul 2020.

Sorin Marica (PSD), pasionat de autoturismele de epocã

Sorin Marica este cunoscut pentru faptul cã este pasionat de autoturismele de epocã. Deputatul detine opt terenuri, un apartament si douã case de locuit. Desi este pasionat de autoturismele de epocã, Marica detine douã autoturisme, unul cu fabricatie 2016, altul cu fabricatie 2015. Sorin Marica are aconomii în valoare de peste 65 de mii de lei si datorii în valoare de 44.000 de lei. Scadenta la creditul contractat de Sorin Marica este anul acesta.

L aurentiu Nistor (PSD), bancher de Hunedoara

Laurentiu Nistor s-a fãcut cunoscut la nivelul întregii tãri, dupã ce chipoul sãu a fost pictat in Biserica din comuna Bejan. Acesta detine 7 terenuri, o casã de locuit si anexe gospodãresti.  Presedintele PSD Hunedoara mai are în proprietate trei autoturisme, nu are datorii, în schimb conturile sale de economii sunt de ordinul sutelor de mii de lei. Laurentiu Nistor are opt conturi de economii. sase dintre acestea însumeazã peste 640.000 de lei, iar altele douã sunt în valoare de 6602 euro si 3194 dolari.  Deputatul mai încaseazã si pensie, dar si dividende de la trei societãti în valoare de peste 300.000 de lei anual.

Marius Surgent (ALDE), parlamentar la primul mandat

Marius Surgent a ajuns parlamentar din partea ALDE Hunedoara. Declaratia de avere a acestuia este una modestã. Detine un teren în Simeria, un apartament în Deva si un autoturism. Nu are nici conturi în bancã, dar nici datorii. Marius Surgent a fost viceprimar al municipiului Deva.

Ilie Toma (PSD), fost director al Casei de Pensii

Ilie Toma a fost directorul Casei de Pensii Hunedoara. actualul deputat detine trei terenuri, un apartament si o casã de locuit. Acesta mai are în proprietate douã masini. De remarcat este faptul cã Ilie Toma a mostenit o Dacie cu an de fabricatie 1987. Toma are patru conturi, cu peste 190.000 de lei, 12.000 de euro si 3000 de dolari. Acesta are si datorii în valoare de 6000 de euro, cu termen scadent anul 2019.

Cristian Resmeritã (PSD), bani din daruri de botez

Cristian Resmeritã este la al treilea mandat de parlamentar. De douã ori a fost deputat, iar în urma alegerilor din decembrie a ajuns senator. Pentru sase luni a ocupat si functia de primar al municipiului Lupeni. Cristian Resmeritã are un teren, douã apartamente, unul obtinut prin donatie si o casã de locuit. Senatorul detine trei autoturisme si a vândut un ATV si un autoturism. si acesta detine conturi în bancã, în soldul la zi este unul modic, de circa 100 de lei. Cristian Resmeritã nu are datorii, însã odatã cu crestinarea copilului a primit cadouri în valoare de 6200 de euro si 55.200 de RON.

Viorel Sãlan (PSD), fost comandant al jandarmilor

Viorel Sãlan este la primul mandat de parlamentar. Acesta a fost comandatul Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Hunedoara. Senatorul nu detine niciun teren, însã are în proprietate un apartament si o casã de locuit. Acesta mai detine un autoturism cu an de fabricatie 2004. Senatorul nu are niciun leu depus în bancã, însã are economii de ordinul sutelor de mii de lei. Mai exact, Viorel Sãlan a contractat în anul 2007 un credit în valoare de 150.000 de lei, cu scadentã în anul 2027.

Carmen Hãrãu (PNL), bijuterii si tablouri de sute de mii de euro

Carmen Hãrãu este la primul mandat de senator, al doilea de parlamentar. Aceasta detine cinci terenuri, un apartament si trei case de locuit. Senatorul se remarcã prin faptul cã este colectionar de obiecte de artã si bijuterii. Carmen Hãrãu detine bijuterii în valoare de 70.000 de euro si obiecte de artã în valoare de 250.000 de euro. Aceasta are si conturi de economii, însumate la valoarea de peste 570.000 de lei si 8.500 de lire sterline. Hãrãu are si plasamente în valoare de 200.000 de euro si peste 100 de mii de lei. Carmen Hãrãu nu are datorii, în schimb familia acesteia obtine venituri din afacerile pe care le detine.

Monika BACIU