Angajatii din Primãrie, împreunã cu Politia Localã Vulcan au demarat o actiune prin care vor sã elimine chiulul de la ore si fumatul în baruri. Vremea s-a rãcit si tot mai multi tineri intrã acum în baruri, iar la primãrie au fost mai multe reclamatii pe aceastã temã. Luni dimineatã, însã, echipa care a efectuat razia nu a gãsit foarte multi tineri, însã, i-a avertizat pe patronii barurilor în care s-a fãcut controlul cã riscã suspendarea activitãtii, dacã vor permite fumatul în interior.

„Au fost sesizãri verbale si ni s-a spus cã în pizzeria de lângã liceu, pentru cã profilul de activitate este pizzerie, existã elevi de liceu care fumeazã. Prin controalele efectuate de noi, luni dimineata, nu au fost depistati elevi fumând, dar agentii politiei locale verificã si în schimbul II sau seara dacã existã persoane care fumeazã în interior. Existã o amendã datã si mai multe controale efectuate în acest bar”, a precizat Otilia Florescu, reprezentantã a Biroului de Control Politia Localã Vulcan.

Chiar si în sedinta de consiliu mai multi pãrinti s-au plâns cã în barurile din jurul scolii este permis fumatul, iar raziile politiei locale Vulcan vor continua în perioada urmãtoare, sau chiar se vor intensifica, pentru cã acum nu mai sunt terasele unde se putea fuma în voie. Potrivit legii, însã, dacã sunt prinsi clienti cã fumeazã în interior, proprietarul riscã o amendã de 250 de lei, plãtibilã în 24 de ore, iar la a doua abatere, activitatea economicã poate fi suspendatã.

Diana Mitrache