Femeia care si-a lãsat copiii sã ardã de vii scapã de un dosar

Aceasta a fost acuzatã de sotul ei cã i-a furat banii si, în baza plângerii, s-a început urmãrirea penalã împotriva ei. Dosarul a ajuns la Judecãtoria Petrosani, dar nu pentru judecata pe fond ci pentru renuntarea la urmãrirea penalã.

Alina Nadia Ardeleanu s-a ales cu plângerea penalã imediat dupã tragedia de anul trecut, când si-a încuiat în casã cei trei copii si s-a dus sã-si cumpere bãuturã. Locuinta a fost cuprinsã de un incendiu devastator si cei trei micuti au ars de vii. Atunci, sotul ei a depus o plângere la Politia Uricani si a acuzat-o pe mama denaturatã cã i-a furat toti banii pe care-i avea, pentru a-si lua de bãut. Urmãrirea penalã a fost începutã de politisti sub coordonarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, însã bãrbatul a decedat între timp.  Cum nu mai existã parte vãtãmatã dosarul a fost trimis judecãtorilor cu ordonantã de renuntare la urmãrirea penalã, urmând ca magistratii sã confirme sau infirme solutia Parchetului.

”În cauza mentionatã s-a solicitat confirmarea solutiei de renuntare la urmãrirea penalã (…) cu privire la infractiunea de furt (…) comisã în dauna persoanei vãtãmate Ardeleanu Nicolae”, a precizat presedintele Judecãtoriei Petrosani, Gabriela Ponyiczky. Acest lucru ar urma sã se întâmple în prima sãptãmânã din noiembrie, când este fixat termenul de judecatã. Alina Nadia Ardeleanu mai are pe rolul instantei un dosar în care este judecatã pentru rele tratamente aplicate minorului. Femeia a fost trimisã în judecatã de procurori pentru drama de anul trecut, însã încadrarea juridicã a faptei a fost schimbatã din omor în rele tratamente si distrugere. Apãrãtorul ei va încerca sã convingã instanta de judecatã cã tânãra, din cauza dependentei de alcool, nu a avut discernãmânt când si-a lãsat copilasii pradã flãcãrilor.

Maximilian Gânju