Creditorii stau sã punã lacãtul pe usile primãriei iar edilii nu au nici o solutie pentru a evita acest lucru. Împrumutul din Trezorerie de 1 milion de lei încã întârzie.
Administratia localã din Aninoasa încã nu a primit un rãspuns de la autoritatea guvernamentalã care avizeazã împrumuturile pentru plata arieratelor. Edilii au fãcut documentatia pentru a împrumuta 1 milion de lei de la Trezorerie, bani cu care sã-si achite o parte din datorii, au trimis-o la avizare si ar fi trebuit sã primeascã un rãspuns în douã sau trei zile.
A trecut însã mai bine de o sãptãmânã si de la Bucuresti nu a venit nici un semnal spre disperarea alesilor care se tem cã nu vor scãpa insolventã.
„Dupã semnalele mele vãd cã nu prea vin (n.r. banii solicitati drept împrumut). Nu avem bani nici pentru salarii, arieratele n-am putut sã le realizãm nici 85 la sutã, conturile sunt blocate. Zilele acestea sperãm sã ne spunã dacã e da sau ba. Nu intrãm în faliment pentru cã nu existã pentru primãrii, însã insolventã este. Totusi nu poti închide usa si sã nu mai asiguri servicii cetãtenilor. Dacã nu erau datoriilor acestea din urmã altfel ne descurcam”, a declarat primarul localitãtii Aninoasa, Nicolae Dunca.
Pentru cã nu au un rãspuns de la trezorerie, nici proiectul pentru ajutorul de urgentã acordat de stat nu poate fi întocmit. Primarul sperã cã sefii lui pe linie de partid sã-i dea o mânã de ajutor pentru cã situatia este criticã în orasul din vestul Vãii Jiului. „Atunci am avut tot sprijinul de peste tot (n.r. în campania din iunie 2012), acum… Le-am explicat cã am nevoie doar de un ajutor sã ies din situatia aceasta si dacã nu mã descurc dupã aceea, sã nu mã mai ajute în veci. Acum chiar nu pot. Stiu cum sã fac sã mã descurc singur, dar acum chiar nu pot sã scot 43 de miliarde (n.r. lei vechi) sã-i pun jos”, mai spune edilul.
Maximilian Gânju