Ministrul Energiei vine în Valea Jiului

Mineritul de huilãa ajuns în atentia ministrului Energiei. Vizita acestuia este programatã în Valea Jiului la finele acestei sãptãmâni, la Petrosani.

Ministrul Energiei Constantin Nitã ajunge sã discute cu sefii minerilor din Valea Jiului, chiar aici în acest loc. Vizita ministrului a fost anuntatã la Petrosani vineri dimineatã, când sunt programate si o serie de discutii. La întâlnire au fost invitati, dupã cum precizeazã Nicolae Drãgoi, directorul Societãtii Nationale a Huilei, prefectul judetului Hunedoara, sindicalistii din minerit, dar si responsabilii celor douã termocentrale Mintia si Paroseni.

Situatia mineritului a ajuns pe ordinea de zi a ministerului de resort si se pare cã vor fi purtate discutii pe tema viitorului mineritului de huilã în România. „Avem confirmarea cã ministrul Energiei, Constantin Nitã va fi vineri la Petrosani. Acum punem la punct toate aspectele ce le vom discuta si ne punem mari sperante în negocierile de la finele sãptãmânii de aici de la Petrosani”, a declarat Nicolae Drãgoi, director al Societãtii Nationale a Huilei (SNH).

Vizita la Petrosani a ministrului a fost cerutã de mai multi reprezentanti ai Vãii Jiului în Parlament, care au cerut, alãturi de sindicalisti, sã se clarifice situatia industriei extractive de aici.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Ministrul Energiei vine în Valea Jiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.