Vrei să fii voluntar al Crucii Rosii? Vino la Petroșani și alătură-te echipei care, an de an, ajută oamenii în comunitate. Am întâlnit aici tineri care au știut să fie de ajutor în momente importante, iar acum toți aceștia caută să ne învețe ce trebuie să facem.
Pandemia ne-a făcut pe toți mai atenți cu sănătatea și ne-a făcut interesați de ceea ce putem să facem pentru a le sări în ajutor celor de lângă noi. Tocmai de aceea, Cruce Roșie caută să școlească  tinerii și să îi inițieze în acordarea primului ajutor. Dacă vrei, poți să le devii coleg. Și nici nu contează câți ani ai.
„Este vorba despre cursul de prim ajutor pentru tinerii din Petroșani și nu  numai, care doresc să învețe să acorde primul ajutor cu mâinile libere. Ei trebuie să ne caute pe site-urile de socializare sau la sediul nostru din strada Avram Iancu blocul 12”, a spus Felicia Vitan, Crucea Roșie Petroșani.
Avem nevoie de astfel de tineri voluntari, care să fie antrenați pentru a da primul ajutor, pentru că oriunde pot să apară probleme.
„Dacă ne întâlnim cu un caz, în pădure, să zicem, că tot mergem acum la schi, putem să avem  surpriza să ne luxăm o gleznă, ori să facem o entorsă și atunci ei pot acorda primul ajutor.  Noi organizăm cursuri cu 10 persoane și ei au ocazia să învețe și măsuri de prevenire și combatere a bolii generate de infecția cu COVID -19, iar noi putem spune că vin foarte mulți tineri alături de noi, lucru ce ne bucură. Ei pot să vadă cum se procedează în cazul infecției cu COVID-19”, mai spune Felicia Vitan, Crucea Roșie Petroșani. Toți voluntarii de la Crucea Roșie sunt tineri și foarte tineri. Aici am întâlnit inclusiv copii de clasa pregătitoare, care au spus că au știut ce e de făcut, dacă un coleg se lovește. Iar dacă vin copii mici, cei mari, de la liceu, chiar pot fi șansa unora de a fi salvați, înainte de a veni o ambulanță.
Diana Mitrache