Un consilier judeţean pledează pentru turism

Maria Ivănişi, consilier judeţean PSD, susţine că turismul este o alternativă la minerit, făcând referire la staţiunea montană Straja, care an de an atrage mii de turişti.  Aici CJ Hunedoara va realiza mai multe investiţii. Ultima vizează realizarea unei parcări la baza telegondolei.
”Aprobarea acestui obiectiv de interes judeţean aduce o  contribuţie importantă la dezvoltarea turismului în staţiunea Strajă,  staţiune de interes judeţean, dar şi naţional. Întrucât turismul reprezintă o alternativă la minerit, atât cât se poate, aceasta este o contribuţie importantă pentru atragerea de fonduri, dezvoltarea Văii Jiului, crearea de locuri de muncă, având în vedere că mineritul cunoaşte, de ceva vreme, o restrângere importantă a numărului locurilor de muncă şi a activităţi”, a spus Maria Ivănişi, în contextul aprobării proiectului de hotărâre privind realizarea unei parcări în zona staţiunii  montane. A fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea  documentaţiei tehnico-economice faza DALI şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii intitulat „Modernizare şi reabilitare drumuri, alei şi parcări, Municipiul Lupeni – Zona 5” – Etapa 1. Anterior, în şedinţa din 30 iunie 2020, forul legislativ judeţean a aprobat, în acelaşi scop, încheierea contractului de asociere cu Municipiul Lupeni în vederea îmbunătăţirii accesului şi punerii în valoare a obiectivului turistic. Potrivit acestui proiect, în zona Agrement de la staţia de pornire a telescaunului de acces în staţiunea Strajă, urmează să fie  amenajată o parcare asfaltată, cu o suprafaţă de peste 5.500 mp care va asigura nu mai puţin de 241 de locuri de parcare. Valoarea investiţiei este de 1.499.995,30 lei, aceasta urmând să fie finanţată de la bugetul judeţean.
În a doua etapă a proiectului, administraţia locală din Lupeni va finanţa, la rândul său, o serie de lucrări de modernizare şi reabilitare a drumurilor şi aleilor din zonă, investiţiile fiind estimate la 7.326.908,50 lei.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Un consilier judeţean pledează pentru turism

 • 24 iulie 2020 la 10:02
  Permalink

  Ma ,sa vezi si sa nu crezi !
  Insfarsit a aparut cineva de la PSD si a constatat ca turismul este alternativa la minerit.
  Bravos !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.