40 de ani de neplatã a unei concesiuni

Proprietarul unui garaj din Petrosani nu a plãtit concesiunea pentru teren de 40 de ani. Acum a solicitat intrarea în legalitate, prin concesionarea prin licitatie publicã a terenului pe care este construit garajul.
Un garaj, mãrul discordiei în Consiliul Local. Un garaj  construit pe un teren pentru care nu s-a plãtit concesiunea de 40 de ani a nãscut controverse în Consiliul Local de la Petrosani. Proprietarul garajului a solicitat concesionarea prin  licitatie publicã a terenului pe care a fost construit garajul. Consilierii locali au sesizat cã pentru acel teren nu s-a plãtit concesiunea de 40 de ani.
“Garajul este construit de aproape 40 de ani. Acest om, în 40 de ani nu a plãtit un leu pentru concesiune. Ne trezim acum, dupã 40 de ani, cã el are un garaj de 28 mp si nu plãteste nimic si noi acum îl bãgãm în legalitate. Cum facem licitatia? Se poate prezenta la licitatie oricine. Dupã 40 de ani sã nu plãteascã nimic si sã vinã acum…”,  a spus consilierul local Milu Vladislav.  Douã variante existã în acest caz demolarea garajului sau aprobarea  concesionãrii, pentru a intra în legalitate.
“Avem douã posibilitãti: fie aprobãm si intrãm în legalitate, fie îl dãm în judecatã si îl demolãm. Este o cerere care se poate aproba sau nu. Dacã nu se aprobã, vom merge în instantã. Amendã nu putem da, pentru cã dreptul de a da amendã se prescrie în doi ani, dar îl putem actiona în instantã”,  a replicat secretarul Primãriei Petrosani, Adrian Negoe.
“Cred cã o actiune de desfiintare ar fi mult mai costisitoare decât intrarea în  legalitate si încercarea recuperãrii redeventei pe ultimii trei ani,  pentru cã nu putem mai mult”,  a spus consilierul local Claudiu Cornea.  În cele din urmã, Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat concesionarea terenului, astfel cã proprietarul garajului poate intra în legalitate. De precizat este faptul cã cei 40 de ani în care nu a fost plãtitã concesiunea rãmân ca pagubã la bugetul local.
Monika BACIU

Un comentariu la „40 de ani de neplatã a unei concesiuni

  • 10 mai 2018 la 07:11
    Permalink

    Pai sa plateasca cei care au inchis ochii sau nu si-au facut treaba.E greu sa spui ca in 40 de ani nimeni nu a observat ca omul nu plateste.

Comentariile sunt închise.