Suspiciuni privind acordarea finantãrilor nerambursabile / Mircea Bobora: “O sã îi las sã verifice, dar nu când vor ei”

Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat, în sedinta ordinarã de la finalul lunii aprilie, acordarea finantãrilor nerambursabile. Încã de la acel moment, modul de repartizare a fondurilor a nãscut controverse.
Liberalii hunedoreni au solicitat conducerii Consiliului Judetean documentele în baza cãrora s-au aprobat finantãrile.
“Oficialii Consiliului Judetean Hunedoara tin la secret modul în care s-au aprobat finantãrile nerambursabile în baza Legii 350/2005! Consilierii judeteni ai PNL au solicitat, în scris, consultarea tuturor cererilor si dosarelor depuse în vederea obtinerii finantãrilor nerambursabile în baza legii 350/2005. Rãspunsul reprezentantilor CJH a venit telefonic si s-au propus douã variante: consultarea documentelor sã aibã loc fie vineri, fie luni, de la ora 08:00. Surprizã, însã! Conducerea social-democratã a Consiliului Judetean Hunedoara nu le-a mai permis consilierilor liberali sã consulte documentele, comunicându-le cã vor fi invitati la o datã ulterioarã, sã studieze dosarele în prezenta presedintelui Consiliului Judetean si a presedintelui Comisiei speciale”,  aratã un comunicat al PNL Hunedoara.
Încã în cadrul sedintei, liberalii au acuzat conducerea CJH si conducerea comisiei care s-a ocupat de aceastã chestiune de faptul cã modul în care s-au acordat finantãrile este ilegal.
“Dat fiind modul de repartizare a finantãrilor nerambursabile si lipsa de transparentã, considerãm cã oficialii social-democrati din fruntea Consiliului Judetean Hunedoara vor sã ascundã “sub pres” tertipurile comise. Conducerea PSD a Consiliului Judetean Hunedoara abordeazã DISCRETIONAR si TOTAL NETRANSPARENT un subiect în care este vorba de împãrtirea banilor  publici. În acest sens, solicitãm PUBLIC Consiliului Judetean Hunedoara  facã  publice TOATE cererile si dosarele complete pentru finantãri nerambursabile în baza legii 350/2005 care au fost depuse în cursul anului 2018, admise si respinse de cãtre comisie. Bugetul Consiliului Judetean Hunedoara nu este pusculitã de partid!”, mai aratã liberalii. De cealaltã parte, oficialii Consiliului Judetean Hunedoara sustin cã le vor permite liberalilor sã studieze toate documentele.
“Îi las sã verifice, numai cã trebuie sã vinã documentele, au fost aprobate de o comisie din care fac parte presedintii comisiilor Consiliului Judetean ce au avut responsabilitatea acordãrii. E normal sã fie si presedintele comisiei la verificare, împreunã cu personalul de la sport, culte, turism. O sã îi las sã verifice, dar nu atunci când solicitã ei. Am convocat presedintele si voi vedea când o sã îi invite sã verifice  documentele”, a declarat Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.  Consiliul Judetean  a aprobat acordarea unor finantãri  nerambusabile. Cele mai mari sume s-au îndreptat cãtre cultele religioase.
Monika BACIU

3 comentarii la „Suspiciuni privind acordarea finantãrilor nerambursabile / Mircea Bobora: “O sã îi las sã verifice, dar nu când vor ei”

 • 7 mai 2018 la 20:11
  Permalink

  Domnule Mircea Bobora presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara , PSD (omul lui Laurentiu Nistor) de ce nu se incep lucrarile de asfaltare la drumul judetean din Parang ca instanta de judecata a dat dreptul ca se poate incepe lucrarile sau ati gasit deja altceva un alt motiv ca sa amanati si anul acesta lucrarile . Chiar ne credeti prosti !

 • 8 mai 2018 la 07:30
  Permalink

  Valea jiului NU va mai vota cu PSD !!!

 • 15 martie 2019 la 21:29
  Permalink

  Consiliul Judetean

  O organizatie caduca si profund ineficient?.Incapabil? de reformarea pe sine cu atat mai putin a celor pe care-i pastoreste :Spitalul,Pietele,Apaprodul care se afundä pe zi ce trece in noroi din cauza eternilor,nemuritorilor ?i ve?nicilor Demeter,Victor Arion ?i famigliile lor perpetuate cu stoicism.
  Cel pu?in pentru asta ar trebui desfiin?at.

Comentariile sunt închise.