Jiul se încheagă

Al treilea amical al echipei Jiul Petroșani pe stadionul ”Petre Libardi” (terenul 2) a fost urmărit de vreo 200 de spectatori care s-au bucurat de un spectacol agreabil.
Jiul a jucat în formula: M. Marcu – Bala (G. Turcu), Noel, V. Stancu (Torkos), Pătlăgică (D. Fage) – Pencea (Iftimie), Ciubotariu, Covaci, Michel – June, Batchabi.
Au lipsit câteva piese importante, Mario Popescu, R. Sandu, Lupuleț, Lovas, Velici care probleme de sănătate.
Jiuliștii au marcat în min. 12 prin June, apoi gorjenii de la Gilortul Tg. Cărbunești au egalat din penalty prin Avramescu în min. 70.
Echipa din Petroșani se află în continuare în faza de a închega un 11 competitiv, sperând ca până la startul sezonului de primăvară (9 martie) să găsească formula ideală.

Minerul Lupeni în forță!

La primul amical al anului, liderul Ligii a IV-a Hunedoara, Minerul Lupeni a jucat la colega de competiție, Dacia Orăștie, pe care a învins-o cu 3-0 prin golurile reușite de D. Maria, Seb. Popescu și I. Roșian.
Antrenorul Dan Voicu a folosit echipa: A. Tonca – Arcuși, Ciocârlan, Bg. Matei, Șilip – Prem, Glăvan, I. Roșian, Mândreci – A. Harangozo, Ov. Iepure.
Au mai jucat: Al. Sandu (portar), Androne, D. Maria, Seb. Popescu, D. Belei, Mazilu, Hârșan. Au absentat, fiind accidentați, Bănceanu și Băcăran.
”La un prim contact în acest an, echipa a răspuns bine, cu poftă de joc și implicare. Ne așteaptă, începând cu data de 16 martie, ultimele șase etape din campionatul regular și apoi play-off-ul. Specă să atingem cota maximă de formă, în acea perioadă,
pentru a ne asigura locul 1 la finalul campionatului”, a declarat Dan Voicu, antrenorul echipei Minerul Lupeni.
Echipa efectuează patru antrenamente săptămânal și are preconizate în program trei jocuri amicale, cu CSM Vulcan (15 februarie), Victoria Călan (17 februarie) și CSM II Deva (24 februarie), toate în deplasare. Este posibilă revenirea la echipă a lui Gabi Rădulescu, jucător care a fost plecat în ultima vreme în străinătate.

”Barajele” lui Voicu

Antrenorul Minerului Lupeni, Dan Voicu a ”prins” în activitatea sa un număr de patru întâlniri de baraj, două ca jucător, două ca antrenor.
Ca jucător, se întâmpla în campionatul 1972-1973, când a cedat în fața Daciei Orăștie (0-0 și 0-5), apoi în 1976-1977
3-0 și 1-2 cu Libertatea Arad, ceea ce a însemnat promovarea în Liga a III-a.
Ca antrenor a avut două tentative cu Hercules Lupeni, în sezonul 2015-2016 (0-4 și 0-3 cu Ripensia Timișoara) și mai înainte, 2012-2013 cu Universitatea Petroșani (0-2 la Reșița).
”Avem, desigur, un adversar greu, indiferent cine va fi campioana județului Arad, dar mai întâi trebuie să ne concentrăm pe Liga a IV-a Hunedoara, unde încă nu suntem campioni. Oricum, meciurile cu grupările din Banat au fost mereu dificile, dar sper ca până la ora disputării barajului, în primul rând, noi să fim acolo, și apoi vedem ce o fi…”, a spus Dan Voicu.