Dansul  este forma universalã de expresie artisticã, care depãseste frontierele politice, culturale si etnice. Ziua de 29 aprilie a fost instituitã drept Ziua internationalã a dansului, în 1982, la initiativa Consiliului International al Dansului, organizatie din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formã de artã, cât si fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, nãscut la 29 aprilie 1727. La Lupeni, va fi marcatã aceastã zi, de cãtre elevii Liceului Tehnologic. Primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni sustin financiar actiunea elevilor.

“În cadrul acestui parteneriat, Consiliului Local si Primãriei municipiului Lupeni le revine sarcina de a pune la dispozitie sala de spectacole a Palatului Cultural Minerul pe timpul derulãrii spectacolului si de a aloca suma de 1.500 de lei necesarã pentru organizarea evenimentului si pentru cheltuielile cu sonorizarea (…). Spectacolul, având ca temã “Ziua Internaíonalã a dansului” se va organiza în data de 26 aprilie 2018 începând cu ora 17:00”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Consiliul International al Dansului este o organizatie neguvernamentalã, non-profit, înfiintatã în 1973, în cadrul UNESCO, ce reprezintã toate formele dansului din toate tãrile lumii.

Monika BACIU