11Sute de tineri au fost în acest week-end la munte, în Valea Jiului. În ultimele zile s-a asternut un nou strat si tarifele au scãzut aproape la  jumãtate.

Cabanierii din Straja spun cã stratul proaspãt de zãpadã care a cãzut în ultimele douã zile ale sãptãmânii trecute, mãsura vineri 30 cm si schiorii încã sunt asteptati. Asta cu atât mai mult cu cât, din aceastã sãptãmânã, în Straja încep campionatele nationale de schi. „Nu avem pregãtiri deosebite pentru Pastele Catolic, dar avem zãpadã bunã de schi, pârtii bãtute si am scãzut si tarifele. E final de iarnã, dar iarna nu se dã dusã de aici, asa cã vom pofita. Turistii trebuie sã stie cã în Straja noi am redus tarifele cu 40 la sutã, pentru ca oamenii sã vinã la munte si acum”, a declarat Emil Pãrãu, cel care gestioneazã mai multe afaceri în zona turisticã.

Si pentru cã, dupã ninsoare, a iesit soarele pe pârtie, la Straja au ajuns si temerari care au schiat doar în pantaloni scurti. Altii, însã, au preferat sã stea îmbrãcati si au fãcut doar putinã plajã. Nimeni, însã, nu a regretat week-endul la munte.

De miercuri, la Straja încep Campionatele nationale de schi.

În Straja se poate schia pe toate pârtiile si la fel ne asigurã si cei din Parâng.

Transalpina a fost si ea  pregãtitã sã-si astepte turistii la final de martie si pârtiile, precum si drumurile de acces dinspre Petrosani sau Vâlcea sunt practicabile. Sâmbãtã, însã, turistii au putut urca abia spre prânz, din cauza vremii. Instalatiile de transport pe cablu au fost oprite în statiunea de munte Transalpina din cauza vântului.

Vântul puternic a încurcat planurile turistilor care au vrut sã-si petreacã sfârsitul de sãptãmânã în statiunea de munte Transalpina, aflatã la 30 de km de Petrosani. Potrivit celor care administreazã statiunea, sâmbãtã dimineatã nu a putut fi pornitã instalatia de transport pe cablu. Gondolele nu au fost atasate instalatiei tocmai pentru cã vântul a suflat cu peste 75 de km pe orã.

Abia dupã ora 12, 00 instalatia a fost pornitã si turistii au putut schia.

Diana Mitrache