ActualitateAdministratie

Vulcan: Eroii omagiați de toată comunitatea

În Cimitirul Eroilor de la Vulcan s-a adunat lume multă, întreaga comunitate fiind obișnuită să vină aici, de Înălțare. E Ziua Eroilor și toată lumea a privit spre mormintele celor ce își duc aici odihna veșnică, în mormintele împodobite cu tricolor, flori și la căpătâiul cărora a ars o lumânare aprinsă.

La Vulcan, ceremoniile au început cu Imnul Național, iar primarul și viceprimarul orașului au ținut să ne aducă aminte cine sunt eroii noștri. Și, poate, în astfel de vremuri, cu un război la graniță, vedem mai bine ce înseamnă, pentru un popor, războiul dus cu arme de foc.
„Astăzi, o zi atât de importantă din calendarul Creștin Ortodox în care sărbătorim Praznicul Înălțării Domnului, o dedicăm și eroilor, ostașilor și tuturor celor care au scris istoria României, prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagărele sau temnițele comuniste, apărând libertatea, credința, pământul țării și unitatea românilor”, a spus Malvine Socaci, viceprimarul municipiului Vulcan.
„Este foarte important pentru noi să ne cinstim eroii și an de an venim aici pentru câteva momente. Este o zi frumoasă și mă bucur că ați venit să le aducem un omagiu celor care și-au dat viața pentru libertatea noastră. (…) Poate că acum, uitându-ne la televizor, la războiul de aproape, ne dăm seama, cu toții, cât de importante sunt aceste lupte pentru apărarea patriei și ce consecințe au asupra unei nații. Poate că așa înțelegem și noi mai bine pentru ce au luptat eroii noștri”, a spus și Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Ceremonialul s-a încheiat și aici cu depunerea coroanelor de flori.

Diana Mitrache