Bullying si cyberbullying sunt termeni ce sunã pompos, dar care au o atât de mare implicare în viata tinerilor, încât voluntarii de la Organizatia „Salvati Copiii” din Petrila vor sã ia atitudine.
În fapt, totul se referã la violenta verbalã si fizicã si termenul de bullying este defapt un act comportamental repetat, îndreptat spre rãnirea fizicã sau mentalã a unei persoane.
De asemenea, el se caracterizeazã prin comportamentul unei persoane care încearcã sã obtinã suprematia asupra altora. Sunã cunoscut si parcã am vãzut prea multe cazuri de acest gen în scoli si în afara lor.
„Ora de net” a fost doar o parte a întâlnirii voluntarilor de la Salvati Copiii, la Brasov, iar din februarie, cã tot va fi vacanta intersemestrialã, tinerii vor avea actiuni concrete cu copiii ce vin la centrul din Petrila, ori la cel din Lupeni.
Ce vor defapt voluntarii? Ei vor sã le arate copiilor cã, mai ales în lumea virtualã, lucrurile pot degenera, violenta poate deveni realã si cã nu oricine trebuie sã primeascã add în lista lor. Tema întâlnirii a fost desfãsurarea unei noi campanii <<NO HATE SPEECH>>, care e menitã sã informeze tinerii cu privire la toate formele de violentã verbalã, incluzând aici si violenta on-line pentru a reduce nivelul de acceptare si manifestare a acestor forme de violentã.
„Considerãm cã este importantã desfãsurarea actiunilor de acest gen, având în vedere ca bullying-ul si cyberbullying-ul, fiind comportamente tot mai frecvente, în ultima perioada, în rândul tinerilor”, au spus voluntarii, care vor veni cu povesti si sfaturi pentru copiii din centrele Vãii Jiului.
Diana Mitrache