Actualitate

Mini-vacantã de Ziua Unirii

Începând de anul acesta, 24 ianuarie, când se sãrbãtoreste Unirea Principatelor Române, este zi liberã nelucrãtoare pentru toti românii.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la începutul sedintei de guvern, cã existã o hotãrâre prin care anul acesta va fi liber si în ziua de 23 ianuarie, pentru a se face punte cu weekendul. Astfel românii vor avea la sfârsitul sãptãmânii patru zile libere, urmând sã se întoarcã la muncã pe 25 ianuarie.

Potrivit Codului muncii, în prezent existã 14 zile de sãrbãtoare legalã în care nu se lucreazã. Pânã la finalul anului 2017, salariatii se vor mai bucura efectiv de alte 9 zile libere, acestea urmând sã pice în intervalul luni-vineri al sãptãmânii. Sãrbãtorile în care românii sunt liberi în 2017 sunt: 16 aprilie 2017 (duminicã), 17 aprilie (luni) – Pastele 1 mai – Ziua Muncii, care cade tot  într-o zi de luni,  19 iunie (duminicã), 20 iunie (luni) – Rusaliile.  Apoi în 15 august – Adormirea Maicii Domnului, marti, 30 noiembrie – Sfântul Andrei, joi, 1 decembrie – Ziua Nationalã  a României, cade vinerea în 2017 si 25 decembrie, 26 decembrie – Crãciunul, va fi în ziua de luni si marti, ultimele sãrbãtori în care avem zile libere în acest an.

Diana Mitrache