L inia verde intră în line dreaptă și asta, pentru că, la vară, autoritățile spun că vor circula, în Valea Jiului, autobuzele electrice. Doar că infrastructura nu este gata, așa că factorii decizionali s-au reunit, din nou, la discuții.

Depoul, stațiile de încărcare de pe traseu, stațiile de autobuz și de bilete pentru călători, toate sunt încă în faza de discuții. Așa că acum constructorul, cei de la Consiliul Județean și proiectanții verifică în ce măsură lucrările vor fi gata la termen.
„A apărut Ordonanța de Urgență prin care este deblocat ceea ce înseamnă Programul Green Line. Niciun ban nu se ia de la Consiliul Judeețan, ori de la primăriile din Valea Jiului, în afară de banii europeni. Noi
trebuia să terminăm anul trecut, dar s-a fazat pentru 2024 și vă pot spune că va fi gata”, spune Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara
Toți factorii de răspundere s-au reîntâlnit și au discutat despre transportul verde,
alternativa la
transportul public
privat de acum.
„Vor fi prezenți toți la Consiliul Județean, pentru a face o analiză și a vedea exact dacă graficul din 27 ianuarie este valabil și lucrările sunt în acest grafic”, a mai spus Costel Avram.
Despre transportul ecologic în Valea Jiului se vorbește de ani de zile. Autobuzele au sosit de anul trecut, iar
infrastructura trebuie terminată până în vară.
Diana Mitrache