Deși e vacanță și mulți copii preferă să lenevească acasă, noi am găsit unii care vin de plăcere, în continuare, la coală. Sunt copiii de la Școala Gimnazială nr 7 din Cartierul Aeroport, care vin cu plăcere și chiar le pare rău că proiectul a durat doar două săptămâni. S-au jucat, au desenat, au pictat și au participat on-line la diverse concursuri.

Școala de vară este un proiect care ar părea plictisitor, dar nu e nici pe departe așa. Copiii care au ales să participe la el și sunt, de la mic, la mare, foarte încântați. Și fiecare ne-a vorbit depsre cât de mult s-a distrat în timpul acsetei vacanțe abia începute, dar la școală.
Pe unii i-am găsit în fața calculatoarelor la un joc. „Am venit să ne jucăm și facem fel și fel de activități frumoase și de ce să stau acasă? Mie, una, mi-era dor de școală. E un joc de cultură generală cel la care participăm acum și este on-line”, a spus unul dintre elevi.
„Am venit la școală să ne distrăm, să participăm la concursul acesta de cultură generală. Și acum am ieșit pe locul II”, a completat un altul.
”Facem tot felul de activități și ne și distrăm. Ne ocupăm timpul util și mi se pare foarte frumos că putem veni aici și în vacanță. Mie mi-era dor de școală”, a recunoscut o altă fetiță.
„Vin să mă văd cu colegii și da, stăm și pe calculator”, au conchis cam toți.
„Ne-am jucat puțin acest joc de cultură generală și urmează să desfășurăm și alte activități, dezvoltându-le competențele digitale. Le place foarte mult și în vacanță și, dacă veți merge și la cei mai mici, veți vedea că ei sunt chiar triști că se termină școala de vară”, a spus, Mihaela Mikloș, profesoară la această școală.
Iar elevii mai mici ne-au spus că învață despre natură.
„Îmi place foarte mult să vin la școală. Învăț lucruri noi și mie îmi era dor de școală și în vacanță”, a spus unul dintre micuții care a ales școala de vară.
„Am pictat, am colorat, a ieșit afară și am învățat despre frunici. Mie îmi place foarte mult la școală, fiindcă învăț foarte multe lucruri și la școala de vară”, a spus un alt copilaș de la școala aflată în Cartierul Aeroport al Petroșaniului.
Școala de vară este un proiect care îi aduce pe cei mici și îi antrenează în joc, rezolvând astfel și o parte dintre deficiențele pe care le-au avut în timpul școlii, dar prin joc. „Zilnic avem activități pentru copii. Fie lectură, puzzle, pictură, jocuri sportive, drumeții și vrem să organizăm astfel de activități cu ei ca să își petreacă vacanța într-un mod ultil și plăcut”, a precizat și Monteola Gherlan, directorul Școlii Gimnaziale nr 7 Petroșani.
Toate aceste activități fac parte dintr-un amplu proiect de
prevenire a abandonului școlar, iar cei mici sunt antrenați în jocuri prin care dobândesc cunoștințe și recuperează carențe.
Diana Mitrache