Valea Jiului – Germania, retea de suport social

Mai multe institutii scolare, Universitatea si comunitãtile din Valea Jiului si Germania si-au dat mânã si au constituit, la Petrosani, o retea- suport în urma cãreia sã fie ajutate persoanele defavorizate.
Nemtii nu sunt pentru prima datã  la noi, ci vin de 5 ani, timp în care au avut ocazia sã îsi dea seama ce este nevoie în aceastã comunitate. Acum, nu fac decât sã dezvolte acest parteneriat si sã implice atât institutiile locale, cât si întreaga comunitate în proiecte ce au ca scop sustinerea celor din familii sãrace, a bãtrânilor si a oamenilor aflati la nevoie.  „Actiunea intitulatã „Împreunã pentru comunitate” este o actiune extrem de importantã pentru Valea Jiului, judetul Hunedoara, dar si pentru întreaga Românie, pentru cã, sub egida anului 2018, se deruleazã campania anualã de sprijinire a persoanelor defavorizate din tara noastrã. Ca si zonã de interes prioritar este Valea Jiului, si anume, municipiul Petrosani, datoritã colaboratorilor nostri de exceptie în domeniul social din Germania”, a spus Felicia Andrioni, profesor universitar, reprezentanta Asociatiei Maica Precista.
Timp de 3 zile, cei din Germania stau la noi si se întâlnesc cu cei din comunitate, pentru ca, în final, sã constituie o retea de suport social, cu scopul de aveni în sprijinul celor care ar realã nevoie. „Noi am fost implicati pe partea de ajutorare a familiilor. Doamana Andrioni ne-a arãtat care sunt familiile de bãtrâni si nu numai pe care le sustine si i-am ajutat. În ultimul transport am trimis lucruri pentru spitale si am vãzut cã nevoile sunt multe, dar cãutãm sã ajutãm cu tot ce putem. Cãutãm sã începem o colaborare pe duratã lungã, ceea ce va fi important pentru noi, pentru a motiva mai multi sponsori din Germania, chiar clientii cu care noi colaborãm, pe care vrem sã îi îndrumãm spre Petrosani”, a precizat si David Wagner, presedintele Direkthilfe Germania.
Cei din Germania sunt gata sã vinã în ajutorul celor de la noi si tocmai de aceea au fost invitati responsabilii ce au direct legãturã cu comunitatea noastrã: profesorii, cadrele universitare, primarii si cei de la Colegiul National al Asistentilor Sociali din România. Oamenii de afaceri din Germania sunt acum îndrumati sã vinã si sã sponsorizeze diverse actiuni ce au loc pentru zona noastrã si chiar sunt invitati sã vinã aici în concediu. Si, pentru cã se asteaptã ca lumea sã se implice, comunitatea din Germania cautã sã închirieze aici un spatiu mare, pe care sã îl foloseascã drept depozit, pentru ajutoarele pe care le aduc, pânã când le distribuie.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Valea Jiului – Germania, retea de suport social

Comentariile sunt închise.