USL si Ridzi, mizele unui pariu organizat intre doua tabere

Circa 130 de pariori, proveniti din USP si USL plus simpatizanti, au organizat pariuri cu martori si semnaturi, miza fiind candidatul USP, Tiberiu Iacob Ridzi, si statutul acestuia dupa alegeri in cazul in care castiga Primaria Petrosani.

Campania electorala cuminte facuta de doi contracandidati lansati in batalia pentru functia de primar al Petrosaniului, respectiv Tiberiu Iacob Ridzi – PDL(USP) si Ioan Rus – PSD(USL), au accentuat supozitiile care au aparut inca de dinainte de campania electorala. Acum s-au facut pariuri chiar in interiorul celor doua uniuni opozante, dar la care au aderat si simpatizanti ai celor doua formatiuni.

O parte considerabila dau castigator pe Tiberiu Iacob Ridzi, dar care nu va putea misca un deget pentru ca nu va avea majoritate in Consiliul Local. Aceesi parte spune ca perdantul la fotoliul de primar va fi Ioan Rus, dovada si campania fara vigoare, fara hotararea ce trebuie sa caracterizeze un doritor de castig, dar a carui formatiune politica va forma majoritatea in Consiuliu, datorita erodarii fostului partid de guvernamant. Acestia au pariat ca Tiberiu Iacob Ridzi va demisiona dupa alegeri din formatiunea sub culorile careia a candidat, va deveni independent, iar USL va declara public ca il sustine in anumite conditii. Daca Ioan Rus va castiga alegerile pentru primar, miza pariului nu mai exista.

De partea cealalta, sunt pariorii din ambele tabere, inversunatii care nu pot accepta ideea de a se bate palma cu USL sau USP si sustin ca nu va exista intelegere intre Ridzi si Rus, si nici nu-l va sustine vreodata PSD(USL) pe Ridzi daca, Doamne fereste, va castiga, pentru ca Tiberiu Iacob Ridzi nu va demisiona oricat de greu i-ar fi. Dar nu-i va fi greu pentru ca oamenii de pe listele sale sunt de calitate, chiar daca au fost nevoiti sa execute uneori ordine aberante venite de la centru.

Pariurile sunt tinute de patru persoane, cate doi din fiecare tabara, si nu sunt pariuri pe bani, ci pe functii si demisii din functii politice sau din partide si pe anunt public, dupa alegeri a pariorilor perdanti.

”Da, asa este, dar va rog fara nume pentru ca voi avea probleme sau pot crea probleme si in campanie nu face bine, desi viata merge inainte, nu o poate opri nimeni. Eu cred un lucru si pot baga mana in foc  pentru asta. Tiberiu Iacob Ridzi daca castiga, va fi sustinut de noi, pentru ca asa este normal pentru ca Petrosaniul sa se dezvolte. Are nevoie de USL pana sus la Guvern si asta e va intampla daca are cap si eu stiu ca are, isi cunoaste interesul. Uite acum de exemplu, daca va castiga, va fi pe aceleasi proiecte cu care a castigat in 2008, dar pe care le-a demarat acum si el spune in slogan ”vom continua”, asta ca sa aiba acoperire in caz ca unul cu minte il va intreba de sanatate. Nu e cinstit ce face, dar e convingator pentru multi. Deci eu am pariat doar in sensul asta: daca Tibi castiga, va demisiona din PDL pentru a putea sa-si faca treaba. ªi ca mine sunt multi. Daca castiga omul nostru, Ioan Rus, nu se mai pune problema. Ceilati cred ca Tibi nu va demisiona pentru ca nu accepta sa fie sustinut de noi si asa au si pariat. Vor pierde pentru ca nu judeca cu capul, ci cu inima doar si nu e bine. Vor pierde. Da, suntem patru care tinem acest pariu, cu martori si semnatura. Uitati aici listele…” – a declarat inginerul din Petrosani, unul dintre initiatorii pariului.

Daca foloseste sau nu cuiva avest pariu nici nu are importanta, remarcabil este faptul ca nu exista acea apatie bolnavicioasa, periculoasa pentru cetateni si ca oamenii se implica pe metrul lor patrat de vietuire, sunt vii ca atitudine si dezbat posibilitati pentru a-si valorifica crezurile in folosul comunitatii.

Ileana Firtulescu

Advertisements

4 comentarii la „USL si Ridzi, mizele unui pariu organizat intre doua tabere

 • 28 mai 2012 la 20:44
  Permalink

  Tiberiu Iacob Ridzi merita reales primar a modernizat Petrosaniul chiar pe timp de criza mondiala dar Ioan Rus de la PSD nu a facut nimic in perioada 2000-2004 cand a fost parlamentar si atunci nu era nici criza mondiala a dormit in parlament cu Ecaterina Andronescu (somnoroasa),asa a spus Dorina Plescan.

 • 29 mai 2012 la 04:34
  Permalink

  @Cetatenii.Ai dreptate,daca ti-a spus tie Dorina Plescoi,asa este,aceasta”gurista”(nu am gasit feminin pentru GURU)le stie pe toate,la fel si tu.Ce ai mai urmarit tu activitatea parlamentarilor.Despre parlamentarii PDL nimic?

 • 29 mai 2012 la 09:48
  Permalink

  Ce a facut Ridzi pentru Petrosani??? da soata Mona a adus rusine Vaii Jiului…NOI am facut, din banii nostrii, a cetatenilor… din taierile de salarii si pensii (asta au facut ei, PDL-istii)… Ridzi ar fi facut doar daca aducea bani de la masa de acasa… RUSINE… cu cata nerusinare folosesc tot felul de tertipuri sa mai prostesca cetatenii… de ce nu mai candideaza ca PDL-ist PORTOCALIU…??? acum s-a inverzit… poate-l mananca vaca…

 • 29 mai 2012 la 12:15
  Permalink

  ti-a spus tie dorina plescan????vezi cine e nimicura asta ca sa iti spuna ceva :)) nu a mai gasit barbati de ….. si o ajuns la minciuni?

Comentariile sunt închise.