Candidatii USL la primariile din Valea Jiului s-au lansat la sfarsitul saptamanii trecute in cursa electorala. De la vest la est acestia au incercat cum au crezut de cuviinta sa-si convinga alegatorii ca ei merita sa fie votati. Candidatul USL la primaria Petrosani, Ioan Rus  a ales sa trimita la inaintare fetele din partid. Asa se face ca si-a facut lansarea pe scena casei de cultura, dupa un concurs de miss.

Principalul contracandidat al lui Tiberiu Iacob Ridzi la fotoliul de primar al Petrosaniului s-a lansat in cursa electorala si nu oricum, ci cu un concurs in care a antrenat frumusetile din  USL. Noua june au urcat pe scena si au spus ca intentia lor este sa sprijine USL! Atmosfera a fost intretinuta de Silvia si DJ Ryno.

Abia apoi au urcat pe scena membrii USL din toata Valea Jiului si din judetul Hunedoara. Alaturi de Ioan Rus, intr-o sala arhiplina, au ajuns si deputatii Bogdan Tampau si Cristian Resmerita,precum si Ministra Muncii Mariana Campeanu.

In parcul Avram Iancu din Vulcan…

….  Gheorghe Ile si echipa lui de consilieri PSD si-au lansat candidatura pentru alegerile locale din 10 iunie. La eveniment au participat, printre social-democrati de seama ai judetului, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, ministrul Muncii, Mariana Campean, deputatii Laurentiu Nistor, Cristian Resmerita, Bogdan Timpau, dar si presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Aripa PNL a USL-ului judetean si-a justificat prezenta la lansarea candidaturii primarului Ile, spunand ca, chiar daca la nivel local se merge pe liste si candidati separati, la nivel judetean uniunea functioneaza.

Mircea Molot a declarat ca USL functioneaza in judetul Hunedoara inca de acum patru ani.

”Astazi sunt presedinte al USL-ului. De ce? Ptr ca din 2008 judetul Hunedoara este condus de un guvern local USL, adica Consiliul Judetean este format majoritatea din PNL si PSD, deci USL la nivelul tarii a luat exemplul judetului Hunedoara”, a

precizat Molot.

Mircea Molot: ”Valea Jiului este cea mai frumoasa zona din tara”

Cat despre optiunile electoratului vulcanean, presedintele CJ l-a dat castigator pe Gheorghe Ile, in urma prezentei mari inregistrate la manifestare si a mai vorbit si despre proiectele viitoare pentru Vulcan si Valea Jiului.

”Nu vin eu sa va spun pe vcine sa alegeti dumneavoastra primar. Participarea dumneavoastra  aici, in numar atat de mare. spune clar pe cine veti alege. Va pot spune altceva: ca am fost si sunt partenerul serios al primarului Vulcanului. Multe lucruri s-au facut impreuna, chiar daca nu am iesit in fata sa spunem care si cat. Este important sa aiba o intelegere primarul cu presedintele CJ, consiliul local cu primarul, presedintele CJ cu ai lui consilieri. Dati-mi consilierii USL-ului si n-o sa va para rau. Domnul primar spunea de drumul Babii. L-am inceput, il continuam si-l vom termina anul viitor. Jumatate e facut pe partea cealalta. Tot timpul am spus-o ca Valea Jiului, de la Uricani pana la Petrila, este cea mai frumoasa zona din tara. Nu numai ca sustin mineritul, dar aveti ceva ce n-are nimeni: acesti munti superbi, acele 30 de km de partii care vor fi si vor atrage toata Europa la noi aici, in Valea Jiului. Pentru asta este nevoie de infrastructura. I-am spus ministrului transportului ca obligatoriu trebuie deschis drumul spre Herculane. Obligatoriu trebuie deschis drumul spre Voineasa, nici nu vreau sa aud de celelalte drumuri, Straja, Pasul Valcan si Parang. Mergeti spre USL  si o sa vedeti la mandatul celalalt daca nu vor fi toate aceste lucruri rezolvate in Valea Jiului. Urati USL-ul daca nu se tine de cuvant! Aceste investitii creeaza ceea ce va trebuie dumneavoastra in Valea Jiului: locuri de munca. Noi avem grija sa atragem fondurile, iar firmele care lucreaza sa angajeze oameni de aici, din Valea Jiului. Votati USL-ul si nu uitati de aceste lucruri in 10 iunie!”, a mai spus Mircea Molot.

Ecaterina Andronescu: ”Va rog sa-i votati pe Ile si Molot”

”Nimic nu se poate face daca nu avem un lant, daca nu avem primar si presedinte. De aceea va rog sa-l votati presedinte pe Mircea Ioan Molot ca presedinte al Consiliului Judetean, pentru ca este reprezentantul USL si pe domnul Ile la primarie. Va rog de asemenea sa nu uitati ca in noiembrie trebuie sa-i votati pe parlamentarii USL; sa poata sa formeze un guvern al USL, care sa poata sa aiba grija de dumneavoastra.Va rugam sa ne dati votul, pentru ca s-au angajat sa faca ceea ce v-au promis, iar noi vom fi cu ochii pe ei sa isi duca la indeplinire proiectele, asa incat va rog pe 10 iunie sa fiti la urne la vot, cu prietenii, cu vecinii, cu toti cei dragi sau mai putin dragi dumneavoastra, pentru ca dumneavoastra astazi sunteti cei care le dati si domniilor lor si Guvernului Ponta puterea sa faca ceva ptr dumneavoastra. Sunt convinsa ca ati venit aici pentru ca aveti foarte multe asteptari si sperante.

Poate ca nu se pot face toate dintr-o data, dar vreau sa va asigur ca suntem oameni seriosi si ca ceea ce spunem ca facem vom face”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Diana MITRACHE

Anamaria NEDELCOFF