Un zvon de ultima ora care circula prin mediile politice, care daca se va si confirma, o sa-l trimita pe candidatul partidului de tradatori UNPR, mascat sub sigla USP, Mircia Muntean, direct la groapa de gunoi a politicii. Se vorbeste ca Aurelian Serafinceanu, secretarul general al UNPR si principalul sustinator al lui Mircia Muntean in Valea Jiului si-ar fi dat seama ca hunedorenii s-au cam saturat de vrajeala si minciunile lui Mircia Muntean si ca acesta nu are nicio sansa sa ajunga la sefia Consiliului Judetean.

Si, cum i s-a ivit ocazia sa schimbe regulile, chiar si in timp jocului, Serafinceanu si-a adus aminte de mai vechea sa iubire politica, PSD, dar si de fostii sai colaboratori de pe vremea cand era prefect. Unul dintre acestia este chiar clujeanul Ioan Rus, fost ministru de interne in guvernarea Nastase. Liderul asa-numitului Grup de la Cluj s-a retras oficial din prim-planul politic, dar a ramas un prosper om de afaceri in Transilvania. Exact ca si Aurelian Serafinceanu, care imediat dupa ce si-a dat demisia din functia de prefect, prin anul 2004, s-a retras din politica.

Acest lucru a tinut pana anul trecut cand la rugamintile prietenului sau Lucian Iftimie, l-a ajutat pe ministrul Gabriel Oprea sa-si faca filiale ale UNPR in Hunedoara, el acceptand functia de secretar general al UNPR. Colaborarea intre cei doi vechi PSD-isti s-a parafat deja si este in domeniul media. Mai exact Televiziunea Parang, controlata de Aurelian Serafinceanu a incheiat o colaborare cu Transilvania L!ve, din trustul de presa Transilvania Media Group Productions, unde parteneri sunt Ioan Rus, Vasile Dancu si Arpad Paszkany, cel din urma fiind actionarul majoritar.

Ramane de vazut daca zvonul care circula acum in mediile politice se va confirma sau nu si daca Serafinceanu s-a lepadat de Mircia Muntean.  Exista, insa, o vorba, fara foc nu iese fum….!

Marius MITRACHE