Sunt ultimele zile în care cercetătorii din lumea întreagă sunt așteptați să se înscrie la SIMPRO 2024. Este o conferință internațională, un simpozion, organizat de Universitatea din Petroșani și INCD INSEMEX. Cercetători, profesori și oameni de știință vin la Petroșani, la conferință, în această toamnă.

SIMPRO 2024 își închide secțiunea de înscriere a participanților, la sfârșitul lunii mai. Sunt ultimele săptămâni în care organizatorii așteaptă ca oamenii de știință să își depună lucrările de ultimă oră.
„Este o tradiție a noastră ca, împreună cu INSEMEX să avem o manifestare științifică de anvergură, un simpozion cu participare internațională. Anul acesta suntem noi organizatori. Anul trecut au fost cei de la INSEMEX și asta arată preocuparea noastră comună la dezvoltarea acestui domeniu, al cercetării și inovării. Mai avem luna mai pentru depunerea lucrărilor. Deja, o serie de specialiști din institute de cercetare, ori chiar din producție, ne-au trimis lucrări. Credem că vom acoperi toate secțiunile cu un număr important de lucrări, în așa fel încât prestigiul acestei conferințe să crească, de la an la an”, a precizat prof univ dr ing. Sorin Mihai Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Cercetători din Ucraina, Serbia, Germania, Polonia, Ungaria, Georgia, Austria, Grecia, Italia, Spania, dar și din mai multe centre universitare din România și-au depus deja lucrările. Dar sunt șanse ca acest simpozion internațional să adune și mai multe lucrări. „Organizăm aceste conferințe pentru că se simte nevoia de a împărtăși experiențe și idei cu specialiștii din țară și din străinătate, lucru pe care nu îl putem face atunci când trimitem lucrări la reviste, spre exemplu. Și, în plus, aceste două zile de conferințe, creează posibilitatea de a încheia noi colaborări științifice, ori de a găsi soluții de a participa în comun la granturi europene de cercetare și, în plus, de a găsi interdisciplinar, soluționarea unor probleme stringente în economia românească”, a mai precizat rectorul Universității din Petroșani.
Cei care vor să se înscrie o mai pot face până în 31 mai. Sesiunea de înscriere a demarat în 22 aprilie 2024.

Diana Mitrache