Universitatea Petroșani a înregistrat un interes deosebit pentru anumite specializări, conform declarațiilor rectorului, prof. univ. dr. Radu Sorin Mihai. Dintre acestea, Administrația Publică s-a remarcat prin ocuparea completă a locurilor disponibile atât la Petroșani, cât și la Deva. Alte domenii cu popularitate crescută includ Electromecanica, Energetica, Ingineria Mecanică și Transporturile.
„După statisticile noastre și după numărul de locuri ocupate, cele mai atractive specializări au fost Administrația Publică, unde am ocupat locurile și aici și la Deva, Electromecanică, Energetică, Inginerie Mecanică și Transporturi”, a explicat rectorul Radu Sorin Mihai.
Această tendință reflectă un interes crescut al tinerilor pentru domeniile tehnice și administrative, Universitatea Petroșani reușind să răspundă cerințelor pieței muncii prin programe de studiu bine structurate și orientate spre nevoile actuale ale industriei. Cu o ofertă educațională diversificată și adaptată realităților economice, universitatea continuă să atragă un număr semnificativ de studenți, consolidându-și astfel reputația în învățământul superior din România.
Monika BACIU