Universitatea din Petroșani, sub conducerea rectorului prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, continuă să ofere oportunități educaționale deosebite, contribuind astfel la dezvoltarea profesională a tinerilor din Valea Jiului și nu numai. Instituția se mândrește cu specializări atractive și căutate, care asigură o angajabilitate ridicată pentru absolvenți.
„Majoritatea specializărilor noastre sunt foarte atractive și majoritatea studenților își găsesc locuri de muncă imediat după absolvire. Încercăm să îi ținem în Valea Jiului prin parteneriatele pe care le avem cu mediul economic, dar absolvenții noștri pot să își găsească cu ușurință locuri de muncă oriunde în țară și chiar în străinătate” a declarat prof. univ. dr. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET.
Universitatea din Petroșani oferă o gamă largă de programe de studii, inclusiv inginerie, automatică-calculatoare, domenii economice, administrație publică și asistență socială. Aceste specializări sunt alese nu doar pentru atractivitatea lor academică, ci și pentru relevanța lor pe piața muncii.
„Avem specializări atractive și căutate tocmai pentru angajabilitatea lor. Pe lângă specialitățile de inginerie, automatică-calculatoare, etc., avem și domeniile economice, administrație publică și asistență socială. E mare nevoie de absolvenți de învățământ superior pe piața muncii din România și nu numai” a explicat rectorul.
Prin aceste inițiative, Universitatea din Petroșani se angajează să ofere educație de calitate și să sprijine integrarea absolvenților pe piața muncii, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a regiunii și a țării.
Monika BACIU