Spectacolul „Occident Express”, după Matei Vișniec, o coproducție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani și a Teatrului de Artă Deva, se va juca în reprezentație unică duminică, 29 octombrie, de la ora 16,30, în Sala Mare a teatrului din Petroșani. Spectacolul face parte din programul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 75 de ani de la inaugurarea liniei ferate Bumbești-Livezeni, organizate de CAR CFR.

Spectacolul este regizat de Mihai Panaitescu, iar din distribuție fac parte Eugen Pădureanu, Andreea Pascu, Aurelian Culea, Diana Dănilă, Armand Crișan și Viorica Bulgac.

„Occident Express” este unul din cele mai cunoscute texte ale lui Vișniec, care surprinde aspirația occidentală a oamenilor din Estul Europei, o aspirație idealizată și utopică aproape.

„În piesa lui Matei Vișniec universul uman devine o călătorie simbolică și profundă. Acțiunea se desfășoară într-un tren care servește ca metaforă pentru călătoria fiecărui individ în căutarea identității și semnificației existenței. Prin subiecte precum exilul, identitatea și alienarea, «Occident Express» explorează profunzimea experiențelor umane. Piesa dezvăluie nu doar căutarea individului pentru a-și descoperi locul în lume, ci și complexitatea relațiilor umane și impactul schimbărilor sociale asupra sa”, afirmă regizorul Mihai Panaitescu.

Accesul la spectacol este gratuit, dar se face cu rezervare telefonică la casieria Teatrului (0766-823.940) sau la numerele afișate pe site-ul organizatorilor, din cauza numărului redus de locuri.

Alte detalii despre evenimentele aniversării (27-29 octombrie) se pot găsi pe https://carcfr.org.ro/jubileu75/

Teatrul de Artă Deva și Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani sunt instituții publice de cultură subvenționate de Consiliul Județean Hunedoara.

TDIDS

Secretariat literar