Un bărbat de 41 de ani, posibil drogat, a condus autobuzul școlar, plin cu elevi. S-a întâmplat la Băcia și, polițiștii l-au testat după ce făcuse o manevră cu spatele și a lovit mașina poliției. În microbuzul școlar erau elevi

„La data de 20 martie 2024, în jurul orei 15.50, polițiștii rutieri din cadrul Formațiunii Rutiere Simeria, din județul Hunedoara au oprit pentru control, în localitatea Băcia, un microbuz școlar, înmatriculat în județul Hunedoara, condus de către un bărbat, de 41 de ani, care efectua transport de elevi, moment în care, fără a se asigura corespunzător, conducătorul microbuzului a efectuat o manevră de mers înapoi și a acroșat autospeciala de poliție, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale.
Atât conducătorul microbuzului, cât și agentul de poliție, conducător al autospecialei, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării conducătorului microbuzului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Astfel, acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, prevăzută de art. 336 alin. (3) din Codul penal.

Totodată, conducătorul microbuzului a fost sancționat contravențional pentru producerea accidentului prin nerespectarea regulilor privind mersul înapoi, conform O.U.G. nr. 195/2002 (cu amendă în valoare de 660 lei și 3 puncte de penalizare)”, a precizat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

foto cu caracter ilustrativ