Dezvaluiri

Un sofer de la CJH ar putea încasa mai mult decât un professor

Scandalul cresterilor salariale, de orice naturã, escaladeazã. Fie cã e vorba de pensii speciale sau de majorãri salariale în domeniul public, toate tin prima paginã a ziarelor sau deschiderea buletinelor de stiri.  Dupã majorãrile salariale aprobate la nivelul Consiliului Judetean Hunedoara, un sofer ar putea primi un salariu mai mare decât un profesor.

Vicepresedintii CJH –  indemnizatii de peste 11.000 de lei

Cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Hunedoara vor avea indemnizatii de peste 11.000 de lei. Majorarea a fost decisã în cadrul sedintei de Consiliu Judetean, ca urmare a intrãrii în vigoare a noii legi cadru privind salarizarea personalului plãtit din fonduri publice.  Cei doi vicepresedinti, Daniel Andronache si Sorin Vasilescu, vor avea o indemnizatie de 11.600 lei, echivalentul a 8 (opt) salarii de bazã minim garantate de lege, iar celelalte salarii vor fi calculate plecând de la acest plafon în jos. Mai mult, secretarul judetului Hunedoara va câstiga cu 100 de lei mai putin decât cei doi vicepresedinti. Acesta va avea un coeficient de 7,93 salarii, adicã 11.500 lei.  Pozitia fruntasã este detinutã de presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Mircea Bobora va încasa o  indemnizatie de 16.633 lei, în urma modificãrilor aduse la legea salarizãrii.  “Legea-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plãtit din fonduri publice a intrat în vigoare la data de 01.07.2017. Potrivit prevederilor art. 11, alin.1, alin.2 si alin.4 din actul normative mentionat, pentru functionarii publici si personalul contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Hunedoara salariile de bazã de stabilesc prin hotãrâre a Consiliului Judetean în urma consultãrii organizatiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, a reprezentantilor salariatilor, astfel încât nivelul veniturilor salariale sã nu depãseascã nivelul indemnizatiei lunare a vicepresedintelui Consiliului Judetean, exclusiv majorarea prevãzutã la art. 16 alin. 2 din lege, iar salariile lunare se stabilesc de ordonatorul de credite cu respectarea art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plãtit din fonduri publice referitor la limitarea sporurilor, compensatiilor, adaosurilor, primelor, premiilor, indemnizatiilor si a altor drepturi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetele de venituri si cheltuieli”, aratã expunerea de motive a proiectului prin care s-a decis majorarea salariilor.

Astfel, indemnizatia vicepresedintelui CJH s-a stabilit prin înmultirea unor coeficienti cu salariul de bazã minim brut pe tarã garantat în platã în vigoare de 1450 lei, rezultând cuantumul indemnizatiei lunare de 11.600 lei.  Potrivit documentului aprobat în cadrul sedintei, arhitectul sef al judetului va primi 10.248 lei, directorul executiv – 9.760 lei, iar seful de serviciu poate primi pânã la 8.600 lei.  Un sofer ar putea beneficia între 2.871 lei si 3.579 de lei, în functie de gradatie, în timp ce un îngrijitor va beneficia de salarii cuprinse între 2.045 lei si 2.549 lei.

Monika BACIU

11 comentarii la „Un sofer de la CJH ar putea încasa mai mult decât un professor

 • multumim psd ,multumim olguta multumim resmerita si dragnea f…in gura de nesimtiti cu salarii numai pentru clientii si slugile politice..la profesori si la doctori sa nu dati jigodiilor sa ia o laba trista ca vasilescu 110 milioane pe luna pentru ce?nu va e rusine….la pensionari vi s a stricat softul cind sa recalculati

 • Pavele cu nume fals , trebuie sa intelegi ca nu Psd e rodul tuturor frustatilor ca tine

 • Traiasca frustatii care isi plang de mila fiind neputicinciosi sa-si duca viitorul privind din alte colturi , fiecare treb sa munceasca sa ajunga ceva in viata nu criticand pe altii

 • Psd e tinta atacurilor verbale acide dure de catre ofticati, in viata treb sa muncesti sa fii ce vrei ori critica e atacul invidiosilor de pretutindeni, daca era pnl la putere sau alt partid oricare la fel invidiosii defaima tot asa nicicum nui bn cu unii oameni care isi plang de mila viata ca nus capabili altceva sa faca in viata , vor sa fie doar la fel unii cu altii ceea ce o aberatie.

 • Daca minele se inchid a cui e vina ? da e de stiut tot psd!!! parca psd a distrus tot si omenirea cumva? si numai au oamenii sanse la viitor, e de inteles ca unii au ramas blocati suferind o trauma psihica nemaigasind cale solutii de altceva sa faca in viata,valea jiului fiind mica si dintr-odata se inchid care mine , ce e atat de drastic? ca nu s oameni pregatiti cu studii sa faca alte cariere in alte orase sau tari, dar si fara studii lucreaza unii in alte colturi ale lumii si nu regreta ca numai lucra la mina, unii se rezuma la o viata absurda in petrosaniul ala pustiu ,unii demult si-au luat zboru din petrosani ducandu-se in Bucuresti, in Cluj in tari straine pt ca au avut ambitie mare de a nu sta ca mucegaii intr-un cotlon de petrosani.

 • Daca in conceptia altora psd dauneaza societatii atunci de accea exista ofticati nu poti sa ai salarii identice cu toata lumea fiecare are alta cariera , nu poti fi la fel cu altu ca e prea mai presus de nu stiu ce face, sa fii.la egal.cu toti e o boala a unora ce nu se accepta pe sine, altii au relatii si castiga bani ca slugile din parlament, bravo lor ca au ajuns sa fie asa descurcareti unii soferi si nu e rau fiecare cu meseria lui , profesorii au salarii ca soferii si e o injosire,? Oamenii se injosesc prin.invidii si rautate.

 • Normal ca unii soferi castiga f bn oriunde, unii se oftica pt ca soferii parlamentarilor sau a partidelor castiga bn, normal mai ales ca daca un sofer pe tir castiga mai bn decat un sofer ce presteaza servicii in parlam sau partid, unii soferi castiga bn si currier , si agend vanzari, si fiecare cu meseria lui, normal ca un prof lucra 4 ore zi de zi si salariu in educatie e atata cat treb, doctorii castiga mai bn decat profesorii si decat unii soferi ,mintea unora le sta numai la bani, pozitii sociale= invidii, unii neinformati invidiosi critica psd ,e de stiut ca doctorii au salarii chiar mai bune decat in educatie prof, si depinde de fiecare cu meseria lui nu toata lumea poate fi la fel in cariera pt ca sa castige bani la fel, cine se vrea la fel ca si altu la tot, e nebun si absurd.

 • Mai „Pavele”- de ce n-ai pus mintea la carte sa ajungi tare la alte nivele, degeaba critici cu injuraturi nu faci decat sa te injosesti si sa te subestimezi , aratandu-ti dispretu ura invidia, si doar cu vorba rea ramai trecator nefacand cinste tie , pe altii nui doare capu ce zici tu, tu existi pt tine ca tine mai sunt si mai bn ti-ai gasii alte preocupari in viata sa-ti umpli timpul .

 • Pavele esti la pensie? si nu esti multumit de pensie, pai atunci „Tu esti -insati rodu muncii vietii tale!!! daca nu esti la pensie cauta sa ai alta mentalitate sa vezi lumea cu alti ochi nu cu injuraturi ,fa ceva sa nu te mai gandesti la psd, dute reflecta gandeste ce poti face la anii tai cu cariera ta sau alta cariera sau ai ambitie sa faci pt tine ce e mai bn in cariera

 • Haideti sa ne vedem lungul nasului!
  Nu se poate spune ca un profesor este la fel de important si are o munca la fel de complexa si de stresanta ca <>. Ca sofer trebuie sa fi confidentul sefului, sa fi consilierul sefului, sa faci doctoratul in acelasi timp cu seful (chiar daca tu ai deja o meserie, <>), riscand astfel sa ajungi subsecretar de stat sau (Doamne, fereste!) ceva parlamentist sau ministru, sa patrezi secretul de serviciu (petreceri, orgii, amante, bastarzi, case conspiratice, …), sa-ti asumi vina pentru accidentele facute de sef cand a fost beat, sa te insori cu amanta sefului ca sa scape seful de scandal, sa fi contabil si sa ai agenda cu spagile datorate si sa ai grija ca spaguitorii sa respecte termenele si cuantumul spagii, sa duci nevesta sefului la cumparaturi (mai greu decat doctoratul), si multe altele….
  Asa ca, putin respect va rog!
  PSssss: Dom’ pro’esor, asa va trebe daca m-iatz dat bacucu spaga.

 • Psss Autofrustat automat ofticat autoinconstient Ca ai luat bacu cu spaga poate la Casa de Cultura petrosani se da bacu cu spaga un an liceu si ai diploma de cacanar cu spaga , ha ha ha ha!!!! apoi alti soferi sunt mai autodestepti nu ca tine autoprostan poate cu sotie de prof autosomera, in lungul nasului veziti de piticii tai de pe creier autosclerozati, ce povesteti tu poate asa ai si facut tu in general

Comentariile sunt închise.