A fost un week-end de foc în Hunedoara. Au ars miriști pe suprafețe ce ajung la circa 250 de hectare, iar un om și-a pierdut viața într-un incendiu. Trupul fără viață a fost găsit de pompieri, după ce au stins vâlvătaia.

Începând din 10 februarie, pe tot parcursdul week-end-ului, pompierii din cadrul subunităților Baru, Bretea Română, Hunedoara, Orăștie, Pui, Bretea Română, Rțu Alb și Nucșoara, General Bertlhelot și Geoagiu au fost solicitați pentru lichidarea mai multor incendii care au cuprins vegetație uscată, litieră și pășune împădurită.
Arderile necontrolate au fost înregistrate pe raza localităților Pui, Băiești, Sânpetru, Boșorod, Costești și Bobâlna, iar suprafața totală afectată este de aproximativ 250 de hectare.
Din păcate, în comuna General Berthelot, o casă a ars în totalitate și exista pericol ca focul să se extindă și mai departe. În casă, pompierii au găsit un bărbat de 59 de ani, care a murit.
Intervențiile pompierilor au durat ore în șir, iar cei care intervin atrag atenția că aceste arderi pun îbn pericol chiar și siguranța circulației rutiere, din cauza degajărilor uriașe de fum.
Mai mult, cei care ard miriștile riscă amenzi între 7.500 și 15.000 de lei, sau între 50.000 și 100.000 de lei, dacîă sunt persoane juridice.
Diana Mitrache
Imagini ISU Hunedoara