U n cerb rănit a fost observat, la sfârșitul săptămânii trecute, de oamenii din campusul Universității de la Petroșani. Animalul se pare că a rămas fără puteri din cauza rănilor și a fost găsit pe terenul de sport al școlii.

Au fost chemați specialiști de la Garda Forestieră și cea de Mediu pentru a-l salva.
Rănit și cu intestinele atârnând, un cerb a fost văzut, la prima oră a dimineții de vineri, în zona terenurilor de sport. Se pare că animalul era epuizat, iar oamenii care au case în zonă spun că l-au mai observat, însă nimeni nu a anunțat acest fapt, decât după ce au observat că este și rănit. Un localnic spune că de joi seara a observat în curte proprie urme de sânge.
O comisie a ajuns în zona indicată și a fost oprit accesul oamenilor, pentru că a fost nevoie de intervenția specialiștilor. Mai ales că animalul se putea speria, așa cum a mai făcut, pentru că era căutat de ceva timp.
„De vreo lună, poate chiar două, cei de la Ocolul Silvic știu despre acest cerb. Noi l-am căutat și acum am aflat că este aici. Încercăm să îl salvăm, însă, este foarte greu, pentru că acum pare că are abdomenul spart, probabil din cauza unei boli. Nu se pune problema să fi fost împușcat. Probabil că nu mai poate să alerge, dar este periculos chiar și așa”, a spus Mariana Ghioc, viceprimar al municipiului Petroșani.
La fața locului a fost așteptată o comisie de la Garda de Mediu și Grada Forestieră, aceasta fiind procedura, în condițiile în care zona d ela Brădet, aflată la 1 km distanță de centrul municipiului Petroșani, este considerată extravilană. Și, ca atare, acest loc intră sub jurisdicția celor de la Garda Forestieră.
Din cauză că procedurile au durat câteva ore, animalul a reușit să fugă, înainte de a fi ajutat
Diana Mitrache