I ndividul în vârstă de 30 de ani a acționat în baza unui plan pe care l-a conceput cu câteva zile înainte de a intra în cabinetul veterinar deținut de fosta sa iubită.

A vrut să-i inducă pe anchetatori în eroare și să lase impresia că a acționat pe moment, din cauză că era băut. Procurorii au descoperit însă altceva, iar ancheta arată cât de diabolic a fost individul. ”Pe fondul deteriorării iremediabile a relaţiei de iubire şi a geloziei puternice a luat rezoluţia infracţională de a ucide pe victimă. (…) A reflectat la modul, locul şi momentul uciderii (inclusiv la versiunea care va fi învederată anchetatorilor după ce va comite crima, care să-i confere o încadrare juridică mai favorabilă), a procurat un şnur textil, a creat aparenţa că ar fi fost puternic sub influenţa băuturilor alcoolice
consumate în noaptea de 08/09.12.2023, iar în dimineaţa de 09.12.2023, după ce a efectuat o scurtă observaţie din proximitatea locului comiterii faptei, a intrat în cabinetul veterinar al victimei, a pândit momentul prielnic şi a trecut în spatele victimei, a scos şnurul din buzunarul gecii cu care era îmbrăcat şi a sugrumat victima, determinând asfixia mecanică şi moartea acesteia. S-a mai reţinut, de asemenea, că, imediat după ce a ucis victima, a luat telefonul acesteia şi un rând de chei cu care a închis cabinetul veterinar, ulterior a accesat telefonul victimei prin deschiderea acestuia folosind parola de acces pe care o cunoştea, a blocat un cont de pe telefonul victimei şi a accesat aplicaţia WAZE”, se arată în anchetă. Criminalul a recunoscut comiterea infracţiunilor, însă a invocat săvârşirea lor în stare de tulburare profundă pe fondul consumului de alcool și substanţe psihotrope. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara l-au trimis în judecată pe individ pentru infracţiunile de omor calificat, furt şi acces ilegal al un sistem informatic.