C omplexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) a organizat recent o procedură de achiziție pentru furnizarea de covoare de bandă minieră de subteran, având dimensiunile 1000x14x4 mm. În urma procedurii, trei societăți au depus oferte pentru a livra cele 5100 de metri liniari de bandă necesari pentru sucursalele miniere ale CEVJ SA.
Benzi de cauciuc speciale sunt utilizate în activitățile de transport subteran în cadrul exploatărilor miniere. Aceste benzi trebuie să fie conforme cu standardul SR EN 14973:2016 și să fie însoțite de documente de atestare care să confirme că pot fi folosite în medii potențial explozive. Aceste documente trebuie să fie emise de un organism notificat, asigurând astfel conformitatea și siguranța în utilizare.
Valoarea totală a contractului se ridică la 3.649.050 lei, ceea ce reflectă importanța și complexitatea achiziției. Benzii de cauciuc minier sunt esențiale pentru funcționarea eficientă și sigură a transportoarelor montate în subteran, fiind cruciale pentru continuitatea activităților de extracție.
Această achiziție vine în contextul eforturilor continue ale Complexului Energetic Valea Jiului de a îmbunătăți infrastructura și siguranța operațiunilor miniere.
Monika BACIU