Trei oameni au ajuns în stare gravă la spitalul din Petroșani, după ce, în urma unui grav accident de circulație au fost încarcerați într-o mașină ce circula regulamentar. Accidentul s-a petrecut în localitatea Bănița, iar 3 mașini, între care un TIR și un microbuz au fost implicate în acest carambol. Cei mai grav afectați au fost pasagerii care erau în autoturismul ce circula regulamentar. Potrivit pompierilor care au ajuns imediat la fața locului, șoferul a rămas încarcerat.
La locul producerii accidentului, echipele de intervenţie au găsit în autoturism un bărbat de 28 de ani încarcerat şi alte două persoane, un bărbat de 62 de ani şi o femeie de 48 de ani, politraumatizaţi, dar conştienţi.
Concomitent cu operaţiunile de descarcerare cele două echipaje de prim ajutor şi o echipă a SAJ Petroşani au acordat îngrijiri răniţilor şi i-au stabilizat.
Polițiștii explică exact ce s-a petrecut acolo.
„Echipa operativă deplasată la fața locului, din primele cercetări, a stabilit că un bărbat de 42 de ani, din comuna Pui, în timp ce conducea un autotren (tir), pe sensul de mers Hațeg – Petroșani, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul (microbuz) din fața sa, condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Vânători, care se angajase în efectuarea manevrei de viraj la stânga, intrând în coliziune față-spate cu acesta.
În urma impactului, autoturismul (microbuz) a fost proiectat pe sensul opus, intrând în coliziune cu autoturismul care circula din sens opus, condus de un tânăr de 28 de ani, din judeţul Teleorman.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto în vârstă de 28 de ani şi a doi pasageri, un bărbat în vârstă de 62 ani şi o femeie de 48 de ani, ambii din judeţul Teleorman, aflaţi în autoturismul condus de tânăr. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penal”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Cele 3 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe de la Petroșani pentru investigaţii şi tratamente suplimentare.
Circulaţia rutieră pe DN 66, între Băniţa şi Petroşani, a fost blocată până la finalizarea cercetărilor cu privire la dinamica accidentului.

Diana Mitrache