Organizatorii competiţiei mondiale de longboard din Valea Jiului, dau ca dată a evenimentului perioada dintre 17 şi 19 iulie, atunci când la Pasul Vîlcan sunt aşteptaţi zeci de pasionaţi ai acestui sport.
Ar fi o nouă ediţie la care sunt aşteptaţi rideri din toată lumea, iar autorităţile locale din Vulcan spun că  s-au pregătit şi speră că totul va decurge normal.
„Suntem pregătiţi pentru organizarea acestei competiţii mondiale de longboard în luna iulie, din data de 15. Sperăm ca, până atunci, se vor ridica toate restricţiile şi vor putea să vină tinerii pasionaţi de acest sport. Noi am rezolvat toate problemele organizatorice. Asfaltul este reparat şi totul se va face în condiţii normale”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Anul trecut americanul Nick Brown, în vârstă de 17 ani, a reuşit să doboare recordul mondial de viteză la longboard, în coborâre, în Pasul Vîlcan. Viteza pe care acesta a atins-o a fost de 117  km/oră.
Anul acesta urmează ediţia cu numărul IV, în organizarea celor de la asociaţia Activ Hunedoara şi Devastation Longboard Crew, în colaborare cu Primăria Municipiului Vulcan, iar la start, anul trecut s-au aliniat concurenţi de pe toate continentele, cu doar o singură excepţie: Africa.
Diana Mitrache