Primarul de la Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi cere demisia managerului de la Apa Serv, Cristian Ionică, pentru minciună. A spus și că va discuta cu restul primarilor din Valea Jiului, ca să facă la fel. Și a adus și argumente pentru asta.

Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv a zis că prețul apei va crește, pentru că e nevoie de investiții. Iar asta este, în opinia primarului de la Petroșani,  o minciună.  „Vreau să cer public, pe această cale, demisia domnului manager Ionică, de la Apa Serv. Fac acest lucru din două motive: 1 – pentru că domnul Ionică ne-a mințit, pe noi, autoritățile publice locale, prin omisiune, în mai când ne-a prezentat, în ADI,  Planul de investiții Apa Serv și noi am aprobat planul, fără să ne prezinte și planul tarifar, cum era corect. Și, o să vă spun unde e minciuna a doua a domnului Ionică și a domnului Costel Avram, care și el e de acord, pentru că spunea în emisiune că trebuie făcute investiții. Fals!”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Primarul din Petroșani susține că investițiile de care vorbesc cei de la Apa Serv sunt făcute din redevențe și că asta nu impune, în opinia primarului din Petroșani, creșteri la tarife. Mai ales că nici nu e de acord cu investițiile, pentru că e vorba de două străzi proaspăt asfaltate. „Minciună! Investițiile care ne-au fost prezentate în mai de către domnul Ionică, este scris în planul de investiții, se fac din redevență. Așa scrie. (…)  La Petroșani, pe anul 2023, Apa Serv a venit cu propunerea să facă două investiții pe Slătinioara și Maleia, străzi pe care noi abia am turnat asfalt, în valoare de 127.789, pentru a înlocui o conductă de apă, pentru reducerea pierderilor”, a mai adăugat primarul din Petroșani.

Așa că acum, cu aceste argumente, primarul de la Petroșani spune că va merge să discute și cu ceilalți primari, pentru a cere și ei demisia lui Cristian Ionică,  managerul Cristian Ionică. „Eu voi face o hârtie, către toți ceilalți colegi ai mei, primari din Valea Jiului. Săptămâna viitoare o să le-o trimit și, dacă ceilalți primari vor dori să semneze, o  vom trimite Consiliului de Administrație. Pentru că acest consiliu l-a numit pe domnul director Ionică. Sigur, Consiliu de Administrație, la rândul lui, numit de către domnul Costel Avram, în speță”, a conchis Tiberiu Iacob Ridzi.

Managerul SC Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică nu a putut fi contactat pentru a da un răspuns la acuzațiile ce i se aduc.

 

Diana Mitrache