Trei zile – sute de spectatori la filmele care au rulat la Cinematograful Victoria din Petrosani. Inagurarea cinematografului Victoria a avut loc vineri. Cinefilii au venit sã vizioneze atât filmele 3D, cât si cele 2D, destinate copiilor.
Cinematograful Victoria este primul obiectiv realizat de Compania Nationalã de Investitii prin subprogramul “sãli de cinematograf”. Inaugurarea cinematografului a fost asteptatã, în special de tineri.
„Este o investitie foarte asteptatã. Cinematograful Victoria reînvie, pentru cã în ultimii 25 de ani, clãdirea a fost în paraginã. Iatã cã astãzi, suntem în situatia în care avem cele mai bune conditii si din punct de vedere tehnic, si din punct de vedere al clãdirii si mã bucur cã am reusit, în special pentru tineri si copii, care sunt mari amatori de filme. Dacã sunt solicitãri, programul va fi în fiecare zi, în weekend, dimineata vor fi filme pentru copii, dar vor fi filme noi. Firma de distributie ne-a asigurat cã va aduce ultimele noutãti care vor apãrea pe marile scene a filmului american”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Autoritãtile locale sustin cã nu rentabilitatea financiarã a cinematografului este cel mai important aspect, ci faptul cã tinerii si nu numai vor avea unde sã îsi petreacã timpul liber.
“Nu stiu dacã va fi rentabil, nu acesta este scopul. Scopul este ca cinematograful sã ofere cele mai bune conditii pentru vizionarea de film. Cu sigurantã, va merge la un nivel la care cinematograful va functiona de acum înainte non-stop”, a mai spus sursa citatã.  Despre proiectiile care vor putea fi  vizionate la cinematograful din Petrosani a  vorbit  criticul de film Emanuel Lãzãrescu.
„Cam toate premierele importante vor rula si aici. În aprilie avem „Avengers”, “Marvel”, în aceeasi zi cu premiera mondialã. Sãptãmâna viitoare vã asteptãm la premiera nationalã a filmului lui Steven Spielberg, este vorba de “Ready player one” si în acest weekend vom vedea Pacific Rimm 2 si Tomb Rider, iar pentru copii vom avea “Printesa furatã”, în format 2D”, a spus Emanuel Lãzãrescu, critic de film. Capacitatea sãlii de proiectie în urma  modernizãrii este de 250 de locuri.  Valoarea investitiei se ridicã la aproximativ 3.728.650 lei.
Monika BACIU