Studenții Universității din Petroșani s-au întâlnit cu potențialii angajatori. În Laboratorul de Geologie al Universității din Petrosani a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai Companiei Heidelberg Cement România și studenți ai Facultății de Mine pentru o prezentare de programe de internship și practică tehnologică (pentru perioada studiilor), precum și oportunități de carieră (după absolvire) în domeniul mineritului și exploatarii resurselor subsolului.
Un internship, sau stagiu de practică, reprezintă o perioadă de timp în care studenții sau absolvenții recenti își petrec timpul lucrând într-o firmă sau organizație pentru a obține experiență practică în domeniul lor de studiu sau într-un anumit domeniu de interes.
Intereshipurile pot fi găsite într-o varietate de firme și organizații, fie că sunt companii multinaționale, organizații non-guvernamentale, instituții de cercetare sau start-up-uri. Acestea oferă posibilitatea tinerilor să aplice cunoștințele teoretice pe care le-au dobândit în timpul studiilor și să învețe direct de la profesioniști în domeniu.
Scopul principal al unui internship este să ofere studenților oportunitatea de a învăța și a se dezvolta profesional. Aceștia pot lucra sub îndrumarea unui mentor sau a unui supervisor și pot fi implicați în diverse proiecte sau activități legate de domeniul de interes. De obicei, internshipurile sunt de durată limitată, variind de la câteva săptămâni până la câteva luni.
Prin intermediul unui internship, studenții pot obține experiență practică, pot dezvolta abilități specifice domeniului, pot face conexiuni în industrie și pot evalua dacă domeniul de activitate se potrivește cu interesele și obiectivele lor profesionale pe termen lung. De asemenea, un internship poate oferi oportunități de angajare ulterioară în firmă, în funcție de performanța și impresia lăsată de intern.
Fiecare firmă sau organizație poate oferi internshipuri diferite, cu obiective și responsabilități specifice. Este important ca cei interesați de un internship să cerceteze și să se informeze despre fiecare firmă în parte pentru a înțelege mai bine ce așteptări și beneficii pot avea de pe urma acestei experiențe.
Monika BACIU