Liderii studenților petroșăneni s-au întâlnit cu prefectul județului Huendoara. Întrevederea a avut loc în contextul în care Guvernul a decis să elimine gratuitățile oferite studenților la călătoriile cu trenul.
Potrivit ultimelor discuții, studenții ar urma să beneficieze totuși de o gratuitate de 50 de procente la călătoriile cu trenul.
Prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian, a transmis poziția studenților către reprezentanții Guvernului. ”Dacă Guvernul nu poate explica real și deschis de ce vrea să elimine gratuitatea studenților la transportul feroviar, poate reprezentanții Guvernului în teritoriu cunosc mai multe.
Organizațiile studențești membre ANOSR vor discuta în aceste zile cu prefecții măsura propusă în Guvern. În caz contrar, vom aștepta în fața prefecturilor până când aceștia ne primesc pentru a discuta intenția Guvernului de a elimina gratuitatea studenților la transportul feroviar”, arată ANOSR, asociație care subliniază faptul că pentru început întâlnirile au avut loc la Hunedoara și Iași.
Premierul Florin Cîțu a transmis ca posibilă măsură de limitare a cheltuielilor bugetului de stat pentru anul 2021 reducerea subvenției pentru transportul studenților. Același punct de vedere l-a transmis și președintele PNL Ludovic Orban.
Monika BACIU