Studenții Facultății de Mine din cadrul Universității de la Petroșani descoperă lucruri noi. Astfel studenții de la Ingineria Mediului în Industrie au putut afla o parte dintre componentele unui telefon mobil sunt fabricate din materiale care sunt extrase din o serie de minerale.

”Voi știți de unde vin tehnologiile moderne? Studenții programului de studii Ingineria Mediului în Industrie, anul II, din cadrul Facultații de Mine a Universității din Petroșani au aflat care sunt și de unde pot fi extrase mineralele / elementele / metalele conținute de banalele dar omniprezentele telefoane mobile”, arată reprezentanții Facultății de Mine din cadrul Universității din Petroșani.
Specializările Facultății de Mine din Petroșani sunt revigorate de cere­rea mare de specialiști. Dacă în urmă cu ceva timp specializările Facultății de Mine din Petroșani erau atractive doar pentru cei care munceau în subteranul minelor, în acest moment datorită eforturilor depuse de colectivul facultății, specializările au devenit foarte attractive pentru un număr mare de studenți care trec pragul instituției de învățământ superior de la Petroșani. Acest lucru este datorat și societății care este într-o continuă dezvoltare iar iar persoanele calificate sunt la mare căutare.
Universitatea din Petroșani a făcut eforturi
pe parcursul anilor pentru a revigora specializările existente și de a le face din ce în ce mai atractive pe piața forței de muncă.
Monika BACIU