Straja, încasãri duble pentru prima data

A fãcut investitii, a montat bariere, a concediat angajatii care nu dãdeau cartele, ci luau spagã si a mãrit preturile la transport, în perioadele de vârf.  Vorbim despre administratia de la Lupeni, care a reusit sã ordoneze putin activitatea de transport spre statiunea  turisticã Straja si acum  primarul Lucian Resmeritã vorbeste despre profit.
„Este primul sezon în care am dublat încasãrile fatã de anii precedenti. Prin telegondolã, cu tunurile de zãpadã, dar si cu mijloacele de transport. Locurile de parcare au fost poate cea mai bunã investitie pe care am fãcut-o noi, deoarece ne-au ajutat ca sã creãm acea ordine  necesarã. La barierã, în acest moment, avem ca si încasãri, dublu, fatã de investitii. Am scos deja investitia de pe o barierã, din  douã, doar în acest sezon, având în vedere cã am pus aceste bariere în functiune doar pe 24 decembrie 2017, deci totul s-a întâmplat într-o lunã si jumãtate”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
În statiunea  Straja nu mai sunt masini si aglomeratia s-a risipit, iar oamenii au preferat sã urce la munte cu telegondola, lucru ce a adus, la rândul lui, profit si aici.
„La telegondolã am reusit sã dublãm veniturile, fatã de încasãrile de anul trecut, prin faptul cã am propus consiliului local si a trecut proiectul, sã facem, în momentele de vârf, la Revelion la sãrbãtori, sã mãrim pretul de la 10 la 15 lei. A contat mult asta si oamenii au preferat gondola, în locul masinilor”, a mai spus primarul.

Bariera  a devenit utilã, însã, si parcarea va fi modernizatã si primarul promite la baza gondolei cel putin 1000 de locuri de parcare special amenajate. „Am propus Consiliului Local sã mãrim acea parcare de jos, pentru cã, într-adevãr, a existat o problemã. Cã au venit multi turisti de sãrbãtori si nefiind frig, în decembrie, am avut situatii în care  au cãlcat în mocirlã. Acolo a fost santier pentru canalizare si temperaturile pozitive au creat acest disconfort, de care ne vom ocupa pânã în sezonul viitor”, a conchis Lucian Resmeritã.
Este pentru prima datã când în Straja se face ordine în haosul generat de transportul spre statiune. Primarul recunoaste cã a existat un aflux spectaculos de sãrbãtori, iar în zonã au ajuns  aproximativ 2.000 de masini, toate fiind parcate în spatiile existente acum.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Straja, încasãri duble pentru prima data

 • 7 februarie 2018 la 10:53
  Permalink

  pe langa parcari ar trebui largit si drumul pana la parcaru s-au sa se faca alt traseu

 • 7 februarie 2018 la 11:28
  Permalink

  Balamuc generalizat ce se cheama Straja.Toata lumea e bucuroasa ca au fost incasari duble ,atat si restul nu conteaza.Partii nemarcate,nu exista o separatie intre zonele celor avansati fata de incepatori,nu sunt marcaje,instalatiiile de transport nu sunt cu legaturi intre ele ,servrsc doar patronul si cabana lui,trepte pline de gheata si necuratate,pe ici colo aruncat in scarba niste nisip,iei echipament inchiriat si nu au sa de a rest si atat de multe lipsuri sunt ca se poate umple o pagina.Da, oficial o ducem bine,incasari duble,dar ca serviciile sunt de nivel african nu conteaza.Frumusetea peisajului nu suplineste serviciile catre turisti de tot rahatul.Rusine sa va fie ca va bateti joc de cei ce calca prin Straja !!!!!!!

 • 7 februarie 2018 la 14:36
  Permalink

  Incasari duble si din cotizatiile zecilor de instructori de schi fara niciun atestat,oricine are o „pila”poate invata pe cineva sa schieze! E normal ca minorii sau cei fara un atestat sa invete pe cineva sa schieze! Destrabalare ca in Straja nu mai exista pe Terra! Totul e sa te stie cineva care-i prieten cu cineva din primarie si „prestezi”fara probleme! Pe asti cine-i controleaza,domn primar?

 • 7 februarie 2018 la 15:26
  Permalink

  Nu trebuie sa credem toate minciunile pe care le spune un primar. Fara dovezi oricine poate spune orice. Poate incasarile nu au fost atat de mari. Poate ca din incasari trebuie sa platesti si cheltuieli cu personalul, de mentenante, materiale, energie, servicii, sa. In acest caz cheltuielile pot fi mai mari ca incasarile. Deci, primarii care stiu doar sa ia, uita ca sunt si cheltuieli. O fi memorie selectiva sau minciunica.

Comentariile sunt închise.