Stiinta Petrosani vrea clasã specialã de rugby la liceu

Un sport de gentlemeni, cum este cunoscut rugby-ul la nivel mondial, vine si prinde din nou contur în Valea Jiului, unde un antrenor cu mult talent si pasiune vrea ca, din septembrie sã facã o clasã spedcialã de liceu.
Sunt deja la primele discutii si Adrian Costache, antrenorul care a dus Stiinta Petrosani din nou în topul national, vede o clasã de bãieti, îmbrãcati în blugi, cravatã si cãmasã, dar care, dupã ore, se antreneazã la rugby. Si este un vis ce prinde contur si la care au aderat cei de la unul dintre colegiile din Valea Jiului.
„Începem cu selectia copiilor la clasele V-VIII, urmând ca, de la anul scolar urmãtor sã înscriem o clasã cu profil vocational rugby, clasa a IX-a. Ei vor fi îmbrãcati, educati, vor face si rugby, vom  reinstaura uniformele, cum ar fi o cravatã, cãmasa, vestã, la o pereche de blugi, ne luãm dupã  inventatorii englezi.
Se discutã cu inspectorul scolar general si eu am purtat discutii cu doamna Camelia Paraschiv, de la Colegiul Tehnic”, a spus Adrian Costache, antrenor Stiinta Petrosani.
Ideea a pornit de la faptul cã aici, la Universitatea din Petrosani, se pregãteste un Centru de excelentã si asta dupã ce Adrian Costache a adus, de la Bucuresti, mai multi tineri. Stiinta Petrosani a câstigat titlul de Campioni nationali  la rugby în 7, iar în Divizia Nationalã de Seniori s-a clasat pe locul II. Totul a fost posibil odatã ce echipã a fost închegatã cu nu mai putin de 10 tineri din generatia 2000, pe care Adrian Costache i-a antrenat la Centrul National de Excelentã de la Cornu.  „Vrem sã înfiintãm si la Petrosani un centru de excelentã. Nu îl numim rugby, ci educatie prin sport si va fi un centru ce se va adresa tinerilor din întreaga Vale a Jiului. M-am sãturat sã citesc sã vãd cã românii alimentezã tãrile occidentale cu muncitori. Putem dovedi cã de aici, putem scoate buni sportivi, buni  manageri, buni ingineri”, mai spune Adrian Costache, antrenorul echipei de rugby Stiinta Petrosani. Tinerii din Valea Jiului, care acum terminã  gimnaziul vor putea sã se înscrie în aceastã clasã ce va fi înfiintatã în  septembrie, cel mai  probabil. Nu este exclus ca, asa cum s-a întâmplat cu 7 dintre cei veniti de la Bucuresti, sã devinã chiar studenti si sã reprezinte România în acest sport, dacã proiectul cu centrul de excelentã va prinde contur.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Stiinta Petrosani vrea clasã specialã de rugby la liceu

  • 26 ianuarie 2020 la 20:53
    Permalink

    Succes !

  • 28 ianuarie 2020 la 14:15
    Permalink

    Extraordinar!Merita felicit?ri to?i cei implica?i in acest proiect!

Comentariile sunt închise.