Subsolul municipiului Petrosani este un pãienjenis de conducte. Cei de la ApaServ Valea Jiului oferã informatii inedite celor care utilizeazã retelele de socializare. Astfel, aflãm de la oficialii ApaServ Valea Jiului, cã retelele de apã si canal din municipiul Petrosani sunt exploatate de 43 de angajati.
“În municipiul Petrosani exploatarea retelelor de apã potabilã si canalizare este asiguratã de sectia apã canal Petrosani, cu cei 43 de angajati si cu sprijinul structurilor suport de la nivel central si sub directa coordonare a Departamentului Exploatare”, aratã cei de la ApaServ Valea Jiului.
În plus, Petrosaniul este traversat de peste 150 de kilometri de conducte, de aductiune, distributie si canalizare.
“Alimentarea cu apã potabilã a municipiul Petrosani se realizeazã din statia de tratare apã Zãnoaga, statia de tratare apã Taia, statia de tratare apã Jiet si statia de tratare apã Valea de Pesti. Asigurarea alimentãrii cu apã a municipiului Petrosani se face prin 40 km conducte aductiune, 116 km retele de distributie si 38 km conducte de bransament. Serviciul de preluare si transport al apelor uzate se realizeazã printr-un sistem de conducte totalizând 83 km, descarcarea fãcându-se in statia de epurare Dãnutoni”, mai aratã informarea ApaServ Valea Jiului.
Operatorul Regional de apã are în administrare si exploatare un sistem unitar pentru toatã Valea Jiului care cuprinde 600 km retele de alimentare cu apã din care 360 km retele de distributie a apei, 132 km conducte de aductiune, 108 km bransamente, 250 km retele de canalizare, 4 statii de tratare a apei brute: Taia, Jiet, Zãnoaga si Valea de Pesti, o statie de filtre: Braia – Lupeni, 3 statii de pompare a apei: Petrila, Aninoasa si Lupeni, 17 rezervoare de înmagazinare: – capacitatea totalã de înmagazinare 35.800 mc, 13 statii de pompare apã uzatã: 1 la Lupeni, 4 la Vulcan, 1 la Aninoasa, 5 la Petrila si 2 la Petrosani, 3 statii de epurare: Cimpa, Dãnutoni si Uricani.
Monika BACIU