Două stații de tratare a apei ale Apa Serv Valea Jiului au fost total oprite, din cauza ploilor și a furtunii, care au adus în prizele de captare a apei aluviuni. Dar alimentarea cu apă potabilă nu a avut de suferit. Nu au fost restricții la apă, iar canalizarea a creat probleme în cateva puncte, dar nu atât cât să provoace daune.

Toate echipele Apa Serv au fost pregătite și unele au ajuns în teren, în locurile cu potențial inundabil, după ce s-au anunțat coduri galbene, portocalii și, pe seară cod roșu de vijelii, în zona Văii Jiului.
„Pe partea de canalizare nu am avut decât 7 reclamații la dispecerat. În schimb, am avut echipele în teren, cu echipamentele din dotare, adică, acele autospeciale. Așa că nu am întâmpinat probleme deosebite”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv.
Nici alimentarea cu apă nu a fost întreruptă, deși, aluviunile aduse de furtună în captările de apă, au oprit stațiile de alimentare. „Avem oameni în captări, ca să înlăture aluviunile, ca să fie funcționale captările de apă. Două stații le avem oprite, la Zănoaga și Taia, dar nu este periclitată alimentarea cu apă a populației, pentru că rezervoarele de înmagazinare sunt la cote de preaplin”, mai spune Cristian Ionică.
Din cauza furtunii, canalizarea a creat probleme pe o stradă din Colonia Petroșani, dar, în principal, apele au adus cu ele aluviuni, care au înfundat prizele de unde apa ajunge în stațiile de tratare a apei. S-a folosit, însă, apa înmagazinată în rezervoare și astfel nu a fost necesară întreruperea alimentării, pentru populația Văii Jiului.

Diana Mitrache