În perioada 1-7 septembrie 2019, la Straja, s-a desfãsurat o scoalã de varã pentru tineri, cu vârste cuprinse între 14 si 19 ani.
Proiectul Scoala de varã ”Sport si nutritie în naturã pentru TINEri” a avut ca scop principal cresterea numãrului de tineri din SV României (judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Gorj) care practicã un stil de viatã sãnãtos, în comuniune cu natura, prin intermediul acestei tabere.
În aceastã sãptãmânã tinerii au participat la o gamã foarte largã de activitãti precum: Antrenamente sportive, jocuri sportive, drumetii montane, parc de aventurã, cãtãrat la panou artificial si la stânca  naturalã, ateliere de nutritie, atelier de igiena dentarã, diverse ateliere de educatie în armonie cu natura, ateliere de educatie fizicã si sport, etc.
La scurt timp dupã terminarea acestui proiect, organizatorii acestei scoli de varã îsi propun sã cearã mãrturii participantilor cu privire la cum ia influentat acest program în care s-a urmãrit un stil de viata sãnãtos si în acelasi timp se vor monitoriza efectele produse prin participarea tinerilor la aceastã scoalã de varã.
Puteti vedea fotografii si urmãri feedback-ul partiticipantilor pe pagina de mai jos: https://www.facebook.com/asociatiadescoperamuntele/
”Scoala de varã – Sport si nutritie în naturã pentru TINEri” este un proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.