Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva a ieşit din carantină

Începând de luni, 13 aprilie 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a ieşit din carantină, urmând ca atât pacienţii depistaţi „pozitiv”, cât şi cei suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 să fie internaţi şi trataţi de personalul medical.
Odată cu ieşirea din carantină a SJU Deva, se vor degreva celelalte unităţi medicale din judeţul Hunedoara unde, în prezent, sunt internaţi pacienţi depistaţi „pozitiv” sau suspecţi de infecţia cu SARS-CoV-2.
Până ieri dimineaţă, la SJU Deva sunt internaţi 100 de pacienţi confirmaţi „pozitiv” la infecţia cu SARS-CoV- De asemenea, până ieri 15 pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi.
Continuă activitatea de dezinfecţie la SJU Deva
Începută duminică, 12 aprilie 2020, la solicitarea managerului militar al SJU Deva, lt. col. dr. Constantin Vlase, activitatea de dezinfecţie va continua şi luni. Serviciile executate de societatea comercială de profil vor fi suportate integral şi exclusiv din bugetul SJU Deva. În cadrul operaţiunii va fi  dezinfectată o suprafaţă de 80 de mii de metri pătraţi.
CJ Hunedoara asigură cazare pentru personalul medical de la SJU Deva
Duminică, 12 aprilie 2020, au fost cazate în unităţi hoteliere de pe raza municipiului Deva cadrele medicale de la SJU Deva care au ieşit din carantină. Cele 69 de persoane care au solicitat cazare în regim hotelier vor sta 14 zile în izolare.
De asemenea, începând de luni, 240 de cadre medicale de la SJU Deva, care au optat pentru cazare în regim hotelier în perioada următoare, vor fi cazate la unităţi hoteliere din localitate.
Costurile pentru cazare şi hrană în regim de catering vor fi suportate din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara.
Situaţia la sanatoriile de pneumoftiziologie din subordinea CJ Hunedoara
Luni, 13 aprilie 2020, la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, sunt internaţi 58 de pacienţi dintre care 4 suspecţi de infecţie cu SARS-CoV-2 (izolaţi). La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, sunt internaţi 53 de pacienţi niciunul cu suspiciune de infecţie cu SARS-CoV-2. În total, la cele două unităţi, sunt disponibile 164 de paturi.